Najdi forum

Spoštovani dr. Evdakov!

Že nekaj časa (cca 1 leto) vidim nekakšne zelo drobne na gosto razporejene pikice (kot npr. na TV ki ima rahlo “sneženo” sliko), ki
so še najbolj opazne če gledam temno podlago. Te pikice (svetle)
so “vidne” tudi v popolni temi in se zelo hitro premikajo, kot nekakšne
zelo majhne mušice, pri svetli podlagi pa so te točke temne.
Bil sem že pri okulistu, ki ni našel nobene nepravilnosti na očeh in očesnem ozadju. Vid je sicer dober, ne nosim očal.
Pri vsem tem imam tudi težave tudi z vratom (omejena gibljivost, bolečine v vratu, ki se širijo v ušesa in včasih okoli/v oči, pokanje v vratu-kot da bi bil pesek med vretenci), Rtg vratne hrbtenice je po mnenju radiologa v redu. Na rtg sliki se vidi, da nastavki vratnih vretenc niso
v liniji (ampak to je moje laično opažanje!).

Ali imajo te pikice kakšno zvezo z vratno hrbtenico ? Vrtoglavic sicer nimam, imam pa dokaj nizek krvni pritisk (od 95 do 110), star sem 33 let.

Hvala Vam za odgovor in lep pozdrav!

Robert

Glede na to, da je z ocmi ocitno vse v redu in da imate dolocene funkcionalne simptome na vratnem delu hrbtenice, sklepam, da je pojava music, ki jih omenjate, posledica dolocenih sprememb na vratnem hrbtenice.
Takih primerov kot je vas, je v zadnjem casu veliko, vecinoma so z manualno medicino resljivi.

Poglejte si se :

Lep pozdrav,

tudi pri meni se to pojavlja. jaz vidim črne pikice (2 ali 3) ki začnejo hitro padati ko jih hočem pogledati. vidim jih le na beli podlagi, poplesujejo okoli, ko pa jih začnem gledati da vidim kakšne so te pikice, začnejo hitro padati tako da mi to ne uspe. bila sem pri zdravniku rekli so da z vidom in očmi ni nič narobe. ne nosim očal. pritisk imam dokaj nizek (95 – 60). stara sem 19let. glavobolov nimam, hrbtenica v redu, vrat tudi.

kaj bi to lahko bilo?

Glede na to, da niste nič napisali o težavah s hrbtenico ali drugih periferičnih nevroloških motnjah, gre pri vas lahko ali za rahle motnje očesnega živca, lahko pa so vzrok tudi težave zaradi nizkega krvnega tlaka.
V obeh primerih svetujem obisk pri nevrologu. Obstoja veliko vrst preparatov, ki v zgodnjih fazah pojavljanja težav učinkovito pomagajo, kot so vitaminski kompleksi, zdravila za ojačanje metabolizma v živčnem in mišičnem tkivu itd.
Obisk pri manualnem terapevtu bi prišel v poštev bolj iz preventivnega razloga

New Report

Close