Najdi forum

Ima kdo izkušnje z do_ustovanjem na otoku Murtar. Koliko traja vožnja do tja, ali je kaj sence, kakšne so _laže.

Hvala.

Če se prav spomnim, sem bil jaz še v stari Jugi tam na morju in to trikrat zaporedoma. To je blizu Šibenika. Jaz sem tam bil v kampu. Lep kraj, prijazni ljudje, dovolj zelenja, na koncu kampa pa nudistična plaža. No , da me ne boste takoj čudno gledali, ker sem si zapomnil kje je nudl plaža. Takrat je bil kamp poln, na koncu pa tako lepi prostori prazni ob vodi. Jaz veselo postavim šotor in se ne sekiram za nagce ooli sebe. Potem pa v recepcijo se prijavit. Tam povem kje sem postavil šotor in so mi rekli v nudističnem delu. Ko sem se vrnil, pa vidim čisto majhnen znak , nudistična plaža. No pa sem postal nudist.

Lp

Verjetno misliš Murter in ne Murtar. to je otok v srednjem jadran, od katerega naprej se nadljujejo Kornati.
Narava je zelo lepa morje tudi, lepo je tudi za kolesarjenje. Mislim, da je bolj za romantične duše, ker ni veliko kravala in hudih diskačev. Je pa iz Murterja polno lepih enodnevnih izletov na Kornate.

JE!!!!! Se mi je zdelo, da ni glih prav napisano::)))))) Pa sem res mislil na Murter.

Lp

Pred 3 leti sem dopustovala na Murterju.
Kot se spomnim, so bili na tem majhnem otoku 4 kampi. Eden je prav za potapljače, in je nekoliko skalnat, zeme premelo urejen, nima skratka nič…menda pred leti ni imel niti vode, zdaj pa ne vem. Mi smo kampirali v kampu Jezera Lovišća. Enkratno. Plaža (super tudi za otroke) je lepa, ni mivkasta, pač pa je drobcen pesek, morda malo preoster, ampak nič ne pika.
Menda so občasno močni podvodni tokovi, ki dvigujejo mivko, ki je spodaj, ampak jaz to nisem videla, moj pa pravi, da je voda občasno motne, ko plavaš z masko to vidiš.
Ježi so globoko v morju in ni možnosti, da bi stopil nanje.
Kamp je super. Ima vse (imajo tudi apartmaje v enem predelu kampa), imajo trgovino, pa restavracijo… Vsi so zelo prijazni. V bližini je obmorsko mestece Jezera, kjer so zvečer stojnice (v majhnem obsegu), pa nekaj restavracij in nekaj trgovinic, skratka umirjeno in lepo. Slovencev je zelo malo, tako da skoraj ni možnosti, da boš srečeval znance (kot se to rado dogaja na Pagu, pa na Rabu, pa na Krku).
Cene kampa so se mi zdele nekoliko dražje, sicer pa najdeš menda cenike na AMZS – če se ne motim.
Vožnja…ja, verjetno nekako 8 ur (iz mejnega prehoda Vrtojba) – mimo Rijeke (saj veš, vsi tisti ovinki). Pred šibenikom zaviješ čez en mali mali mostiček in že si na otoku, sploh ne opaziš kdaj. Mostiček je dvižni.
Odično izhodišče za ogled Slapov Krke, in seveda Kornatov.
A ja, v kampu imajo zgledno urejene sanitarije, ki jih čistilke nonstop čistijo, nikoli ne zmanjka papirja, pa tudi mila ne. Tam, kjer se pomiva posoda, pa imaš možnost kuhanja na elek. kuhalnikih (zastonj), če pač nimaš svojih pripomočkov.
V kampu je tenis igrišče, pa nekaj otroških priprav. Več se ne spomnim.
Na otoku so menda 4 večji kraji (ki so seveda že vedno sorazmerno majhna obmorska mesteca).
En predel kampa je pretežno v senci, drugi – novejši dela pa ima malo sence. Jaz sem bila na sončnem delu kampa, ker je bil pač senčni del že zaseden…in povem, da je bilo super, saj je bil tam zelo malo šotorov. In smo bili kot kralji. Dobili smo celo prostori pod enim velikim drevesom in to čisto ob robu kampa, tako da smo si uredili viseče mreže, komplet zunanjo kuhinjo, pa mize za 8 oseb, parkirali smo kot smo si zaželeli, pač imeli smo veliko prostora in nihče nas ni motil.
za več informacij kar vprašaj.

Zelo si letos želim na ta otok, namen imamo iti v apartma. Me pa malo skrbi vožnja po jadranski magistralki. Z nami bo šla še ena familija z pol leta starim otročkom. Kakšne so tvoje izkušnje z vožnjo.

LP

Mi vedno štartamo zvečer okoli 9 ure . Proti jutru smo že na cilju. Morebiti malo počakaš pred kampom. Na cesti ni nikoli gužve. Sploh zelo malo prometa. Vozimo počasi. Nikoli ne hitimo.
Pazite, če bo močna burja, vas lahko preklada po cesti z avtom sem ter tja. Sicer pa priporočam nočno vožnjo. Otroci spijo, vi pa boste sproščeni, ker ni kolon.
V kamp smo prišli okoli 5 ure zjutraj in so nam dovolili, da si postavimo šotor, avtomobile pa smo v kamp peljali šele po urniku (ko pač je to v kampu dovoljeno).

Resnično priporočam nočno vožnjo.Res pa je, da ne vidiš okolice, in ne vidiš tistega lepega pogleda z jadranske magistrale na otoke.

New Report

Close