Multipla skleroza/Parkinsonova bolezen?
Pozdravljeni!
star sem 28 let in do sedaj, razen razlitega slepiča pred pol leta, resnejših zdravstvenih težav nisem imel. Sedaj pa se mi že približno 3 mesece pojavljajo mravljinci po okončinah in drevenenje le-teh (predvsem stopal), občasno tresenje telesa, motnje koncentracije ki so najbolj opazne ob branju, motnje kratkoročnega spomina in delna izguba voha. Močnih vonjav, kot so recimo ob rezanju čebule, skoraj ne zaznam oz. jih zaznam z veliko manjšo intenziviteto. Približno dober teden oz. 14 dni imam tudi zmerne do hude glavobole v celotnem vrhnjem predelu glave (tam ko se ponavadi nam moškim v zrelejših letih pojavi pleša) in okolici, ki jih spremljata huda slabost. Naj povem, da do sedaj v življenju praktično ne pomnim glavobola! Zadnjih nekaj dni je bolečina manj intenzivna, ampak konstantna čez cel dan, izgubil sem tudi apetit. Prav tako imam sedaj približno 3 tedne tudi šumenje v obeh ušesih in “piskanje” oz. mehanski zvok v desnem, ki je konstanten čez cel dan, ojača se ob večerih in po jutrih. Opazil sem tudi, da se mi v zadnjem času pojavljajo motorične težave (nekontrolirani gibi) predvsem z rokami, ko se mi kakšen predmet nenadome izmuzne in pade po tleh.
V zadnjih 3 mesecih sem imel nekaj obdobij s povišano temperaturo do 38.2C (enkrat tudi z drisko in hudimi bolečinami ledveno), nazadnje približno pred mesecem dni. Malo pred nastopom zadnjih težav (glavoboli, huda slabost, motorični problemi) sem bil na obisku pri nevrologinji zaradi »parestezij«, ki pa je ob standardnem pregledu telesa in krvi našla le pomanjkanje vitamina B12 in vitamina D. Ostalih testov niso opravili. Oba vitamina jemljem že 14 dni, vendar težav nista rešila – stanje se je po kratkem izboljšanju še poslabšalo.
Prosim vas za nasvet, ker me resno skrbi za svoje zdravje. Najlepša hvala in lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.