Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Multipla skleroza

Multipla skleroza

Začelo se je z otečenimi bezgavkami… po punkciji niso našli ničesar, poslali so me na infekcijsko kliniko tam prav tako niso ničesar našli… od takrat imam razne težave, ki se postopoma umirijo, trzanje mišic, rahle težave pri ravnotežju, slaba občutljivost nog, bolečine v glavi, vse se po določenem času umiri, eno epizodo sem imel dva meseca nazaj a je bilo samo slabo počutje in bezgavke, zdaj pa so bile prisotne tudi bolečine v mišicah in otopelost roke in noge… pri nevrologu niso opazili motenj, le pozitiven RAPD, poslali so me na MR glave in k okulistu… za vsako mnenje strokovno in nestrokovno vam bom hvaležen
LP Miha

Da ne bo ostalo tvoje vprašanje brez odgovora. Moje mnenje je, da si imel neko infekcijo, ki je porušila tvoj imunski sistem. Jaz se na tvojem mestu ne bi obremenjevala z MS. Tukaj sem že večkrat napisala, da se simptomi, ki se pojavljajo pri MS lahko pojavijo tudi pri različnih boleznih. Lahko si z nepotrebnim strahom narediš zelo veliko škodo svojemu telesu. Mi lahko poveš kaj je RAPD ? O rezultatih pa le poročaj. Veliko sreče ti želim.

Mogoče kaj povezano z limfomi? Na okologiji si bil?

Nincy –
Hvala za odgovor…
Vrjetno je razlog vseeno v živčevju, mrtvičilo mi je tudi roke, noge obraz in jezik imel sem tudi probleme z odvajanjem blata kakšen dan ali dva, pa tudi z odvajanjem urina – kot vnetje sem veliko hodil na wc a po testih urina ni bilo posebnosti… ko se je to dogajalo nisem mislil na MS zaradi bezgavk sem bil zaskrbljen zaradi drugih stvari šele osebna zdravnica je pomislila na okvaro živčevja. Stanje se je drugače izboljšalo se pa še pojavljajo čudni občutki po telesu predvsem v nogi, trzanje mišic itd. počakal bom na izvide potem se bom pa začel sekirat…

pozitiven RAPD – če sem prav razumel zdravnika mi je posvetil z luučko na eno zenico in je namesto da bi samo ta, odreagirala tudi druga. To je ugotovil na obeh očeh – takrat me je še vprašal če se mi je poslabšal vid, ali če sem videl dvojno itd.

Karmy-
Ja bil sem na onkologiji, naredili so punkcijo treh bezgavk našli niso nič posebnega – samo reakcija. Tudi na infekcijski kliniki niso našli svežih okužb razen protiteles za toksoplazmozo.

New Report

Close