Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina mucka zunaj, je to slabo

mucka zunaj, je to slabo

Zaradi bolezni med drugim smo nekateri, ki sicer nismo zdravniki, smo pa starši, proti temu, da se živali klatijo naokoli brez nadzora.
In ti, zdravnik, a te ni strah, da prideš v stik z mikrosporami npr., ko se dotakneš trave, sedeža v kinu, vozička v trgovini? Saj menda kot zdravnik veš, kje in kako vse je okužba možna in da bolezen le v določenem % prenašajo mačke?
Aja, a mačka ima 9 življenj? Bejž no. Bom danes zanalašč eno od svojih 8x povozila. Bom videla, če ji bo 9. življenje še vedno ostalo.
Svašta, kaj eni pišete. In se povrhu vsega še hvalite, da ste dohtarji, se pravi izobraženi ljudje :-/

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Ojej, ojej, ojej …

A dej no? :-))) A potem jo lahko 9x vržemo pod kolesa, pa bo preživela, 10-ič pa bo usodno? A potem tudi velja tisto, da če otroka ne spraviš pred mrakom v hišo, bo dobil epilepsijo 🙂 Pa, če dojenčka “ujame” dež, bo dobil pege? 🙂 Pa še in še pregovorov poznam, nisem pa vedela, da so pregovori sveta resnica :-)) Džizus, no.

Zdravnik?! Tole naše zdravstvo je pa še slabše, kot sem mislila, da je. Kot zdravnik bi MORALI vedeti, da popolnoma zdrava mačka nima mikrosporije. Če je zdrava, je zdrava, ne? Če ima mikrosporijo, pa ni zdrava. In kot zdravnik bi MORALI vedeti, da se mikrosporijo dobi tudi preko zemlje, mesa itd. Kot zdravnik, bi MORALI vedeti, da do ljubosumja lahko pride tako pri mački, kot pri psu, kot pri otroku, če ga par ima že od prej. Smo VSI čuteča bitja in na prihod novega člana, “nas” je treba pripraviti. Ne pa izločiti.

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

Prijateljica, ki je medicinska sestra mi vedno reče: naše zdravstvo je na psu, pes je pa ušel. S tem dragi jean si mi tole samo potrdil.
lp
T.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hrane Satisfaction ne poznam in ne kupujem. Z vprašanji se obrnite drugam.

A dejte no, jean že ni zdravnik, niti v sanjah. To kar piše so totalne oslarije, nevednost, debelizmi in skratka kretenizmi. Če ne celo provokacija.

Ce bi jaz imela 4 macke, ki so malo zunaj malo noter in bi pricakovala dojencka, bi lepo vse 4 navadila, da nimajo vec izhoda. Macke bi bile pod nadzorom in varne. lp

Glede na tvoje pisanje, močno dvomim, da imaš sploh končano OŠ, kaj šele kaj več :))

No, v splošno zgražanje vseh, še posebej “dohtarjev” bom pokorno priznala, da moja hči živi v stanovanju, kjer se potikajo naslednji nebodigatreba: 2 psa, 4 mačke, 3 miši, gekon in kača.
Za ustrelit nas je in vsi smo garjavi, ušivi in mikrosporični. Ima kdo kakšen nasvet, kaj naj naredimo?

Jah Yo najbolše, da se greva kar skupaj ustrelit 😉 Sicer me krepko prekašaš pa vseeno…
lp iz stanovanja trenutno “polnega” z dvema otrokoma, nemško dogo in štirimi mački 😛
T.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hrane Satisfaction ne poznam in ne kupujem. Z vprašanji se obrnite drugam.

No, midve se lahko skupinsko ustreliva, glede na to, da sta najina otroka več ali manj v vsakodnevnem stiku, je pa itak zadnji čas 🙂

Aja, imam eno vprašanje za samozvanega dohtarja (mi je prav žal, ampak ko se sklicujemo na znanje/doktrino itd. se pač predstavimo, to bitje se pa ni).
Jaz sem domov “privlekla” mikrosporijo, s katero sem se okužila med čiščenjem drvarnice. Sicer nisem okužila niti domačih niti mačka, vseeno pa me zanima, če moram “preventivno” vzet T… koliko že? – saj g. dr. ve, kaj je to, a ne?

Ha ha ha, človek kar ne more verjet,da z eno izjavo lahko za sabo požene takšen val. Ja glede osnoven šole, ma ja mam narejeno sicer ne slovensko pa vseeno. Veste stupidnost sploh kar se tiče v krogu ljudskih množic je velika in to tudi vi vsi potrjujete!Me zanima kdo od vas bi lahko v tujem jeziku takole sodeloval na kakšnem forumu kot jaz tukaj. Tu se spet kaže ta slovenska netoleranca, do drugega mnenja in potem me lovite na določene izraze. Mikrosporíja,mikoza kože, ki jo
povzročajo glive iz rodu Microsporum;
sin. microsporia, microsporosis,
mikrosporoza, delimo jo na dve vrsti:humana ~ zelo nalezljiva endemična
bolezen lasišča in las;
živalska ~ nalezljiva mikoza kože, ki jo
prenašajo predvsem mačke in redkeje
tudi psi.Dejstvo je, da nisem rekel, da ima zdrava mačka mikrosporijo, sicer pa ne vem sploh kaj se izpovedujem. Glede slo-zdravstva, za vas bedačke je še predobro!

Vsak zna copy-paste narest. Plosk-plosk.

Lahko bi se vsaj potrudil in popravil napake, ki se ob copy-paste zgodijo… Drugače pa mora tudi mačka mikrosporijo nekje dobiti, če je samo notranja ji jo lahko prinesemo kvečejmu ljudje.

“In ti, zdravnik, a te ni strah, da prideš v stik z mikrosporami npr., ko se dotakneš trave, sedeža v kinu, vozička v trgovini? Saj menda kot zdravnik veš, kje in kako vse je okužba možna in da bolezen le v določenem % prenašajo mačke? “

Yo, a nikoli ne gledas Monka?? Kako se ne usede na klopco, ker je 1 dan nazaj tam sedel ptic? ;))

res ne vem, kako se lahko take bedarije pisejo..

ok, lahko macek dobi mikrosporijo. Saj jo lahko tudi pes v pasji soli! A pa naj zato nehamo hodit v solo? In otroci lahko zbolijo v vrtcu in soli. Dajmo zapret vse sole!!

Jana, Monka naravnost obožujem 🙂

hmmm, zakaj se mi dozdeva, kdo je avtor tega posta.

ne, da je samo možno sobivanje živali in otroka, ampak je celo zaželjeno, zaradi preprečevanja kasnejših alergij na živaljsko dlako, saj dojenčkovo telo razvije obrambni mehanizem proti alergenom, ki se nahajajo v živalski dlaki.

tako kot ni priporočljivo otroka imeti v popolnoma steraliziranem okolju, saj lahko kasneje razvije hudo vrsto alergije na vse neznane snovi (prah itd,), je priporočljivo imeti otroka v prostorih, kjer se nahajajo tudi alergene snovi, saj bo dojenček kasneje, ko zraste v majhnega otročka, in ga ne bo več ščitiv mamin obrambni sistem, lažje prenašal vse vrste alergenov.

hmmm, le zakaj je vedno več alergij na vse možne snovi.

New Report

Close