Najdi forum

muca si puli dlako

Pozdravljeni! Imamo mačko staro 14 let in je sterilizirana. Lani junija sem prvič opazila,da ji na hrbtu manjka dlaka.Ko sem mačko opazovala ,sem videla da ji dlaka ne odpada, ampak da si mačka , ko se umiva, še z zobmi zagrabi dlako in si jo izpuli. Peljala sem jo k veterinarju, kjer so najprej posvetili z lučko, če bi bila mačja bolezen, ampak je rekla veterinarka, da je verjetnost majhna,in da se izpadanje pri tej bolezni začne na glavi.Dala mi je eno peno ( Clorexyderm),in sem jo z njo mazala . Čez en teden sva šle nazaj k veterinarki, ker ni bilo nič boljše. Ko se je mačka umivala,si je še populila dlako na hrbtu,tako da je imela zmeraj večji obseg populjenega mesta. Veterinarka ji je vzela kri, če bi bilo z ledvicami kaj narobe, pa je vse v redu. Stanje se ne izboljša. Šla sem tretjič k veterinarki, ker je rekla ,da lahko da je mačka živčna,( selitev, dojenček…), ampak ni nobene spremembe pri hiši, in da ji naj dam persen v mleko. Tega mačka zavoha in niti pod razno ne bo jedla cel dan. Kolegica mi je namignila, da jo morda boli hrbtenica, kot na primer revma, pa da si tako mačka blaži bolečino, ker si sama ne zna sama pomagat. Ko pa mačko opazujem, hodi čist lepo naravnost, ni videt da bi jo kaj bolelo.Stanje je tako že skoraj 9 mesecev, mačka pa hodi skoraj z golim hrbtom okoli.Naj povem, da je poleti v glavnem zunaj, kadar smo mi od doma (dopoldan), zdaj pozimi, pa cele dneve se notri greje in spi, ampak ko se začne umivat ,si pa spet na mestu dlako puli, da ima že pol kožuščka populjenega. Prav grda je!
Tabletke in ampule proti parazitom ji dajamo redno.Ima kdo podobne izkušnje,ali kaj bi bilo naši muci? Lep pozdrav!

Alergija? Ste ji menjali hrano? Drugače se pa meni sliši, kot stres. Poskusite se več ukvarjati z njo, igrati, česati, božati, pač kar ima rada…če je živčna, pomaga tudi Felliway, ki se da v vtičnico (http://www.supercombe.si/85-feromoni).

Tu še nekaj malega piše: http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=39&t=5419

Pa pojdite še h kakšnemu drugemu veterinarju (dobremu). Sicer pa ni bistvo to, da je grda, ampak da trpi!

Ps. Mačji bolezni se reče mikrosporija in ni vezana izključno na mačke, pa tudi to ni res, da se brezdlačna mesta pojavijo najprej na glavi.

Kaml, hvala za odgovor; Nič ji nismo menjali hrane in doma je vse tako kot ponavadi. Božanja in certanja ji ne manjka, saj imamo majhne otroke in muca kar sama zleze k njim v naročje,da bi se pocertala., do drugih ljudi je pa nezaupljiva, in se jim raje izogne. Koža pod populjeno dlako je videti v redu, ni nobenih ekcemov ali prhljaja. Po moje če bi bila mikrosporija,bi se je tudi mi že nalezli v 9 mesecih. Bom poiskusla še Felliway, če bo kaj bolje. Ne vem, a je možno da jo daje starost? Lep pozdrav

Pozdravljeni

Imamo 3leti staro MC,ki je izključno notranja.Pred kakšnimi štirinajstimi dnevi sem opazila,da se pretirano liže in pomalo puli dlako okrog vrata. Takoj smo šli k vet.niso ugotovili nič posebnega. Naj bi bila muca zdrava. Očistili so ji žlezo,dali tabletki proti notranjim zajedalcem in to je tudi vse.Naj povem,da ji hrano nismo menjali,nič novega doma,ni pod stresom se mi zdi.Vendar se stanje ni izboljšalo in me res že skrbi. Ko se liže dlako,včasih malo pogricka kot,da bi jo srbelo.Hranim jo z N%D briketi in mokro Purina gurmet ker druge ne mara.Nebi jo rada spet vozila okrog vet.če to res ni nujno, ker se noče vozit. Vedno joka in včasih pokaka v boksu.Kaj bi to lahko bilo.

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close