Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Muca driska-kaj narediti?

Muca driska-kaj narediti?

Spoštovani!
PROSIM ne me ignorirat,napadat,ampak pomagajte!!
Vem veliko tem je že na mačjo drisko,ampak nisem našla pravega podatka. Brala sem že vse živo,ampak našla pa nič primernega. Muca je stara 2 mesca in driska. Tako drisko ima,da je več ne more kontrolirat,saj ji teče med hojo. Cele noge ima »podriskane« in rit ma že celo vnelo(grozno je za videt).Perem ji z kamiličnim čajem,ampak tak joče(ker jo najbrž peče?!).Kaj naj naredim proti vneli riti? Ne vem kaj jo je kar na enkrat prijelo. Dajem ji linex ampak do zdaj ni vidnega rezultata. Pomagajte hitro,ker jo lahko komaj v torek peljem k veterinarju. Nočem pa bi poginila,zato dajte čim praktične,preizkušene nasvete,seveda da lahko doma izvedem(kar se doma najde). NE pozabite da je muca stara le 2 mesca. PROSIM za POMOČ!!
Hvala že v naprej in čim PREJ odgovorite!!
Lp

Medicinsko oglje, pol tabletke, pri nas je delovalo…

Kaj je to? Tega se mi zdi da doma ne bom našla.
Vsi nasveti so zeloooooo dobrodošli!!

Pozabila sem povedat,da je konzervo,naj ji tega ne davam?
Ajja pa mogoče vse to ne spada vse,ampak ta muca se mi je popišala na zaveso,katera je na tleh,in pustilo je fleke. Kako naj to odstranim??
Prosim ne obupat!!

Tvoja mucka je stara 2 meseca – je že kadarkoli v teh dveh mesecih dobila kaj proti zajedalcem? Glistam, trakulji, bolham, …? Nadaljuj z dajanjem Linex-a, daš ga lahko 4x na dan. Vnet zadek in zadnje tačke namaži s kremo – še najboljša je krema za dojenčke, ki jo kupiš v lekarni.
Pozornost je treba posvetiti tudi prehrani. Muca naj ima vodo stalno na razpolago. Takoj ukini mleko in vse priboljške. Ali tvoja muca je samo mokro hrano ali tudi brikete za mladičke?

Dobila še ni nič,saj je še čisto mala. Linex dajem na vsake 4 ure(edino zdaj zvečer ne bom vstajala, in jo prebujala,bom pa spet zjutraj dala). Katero kremo naj kupim? Bephanten? Kako naj namažem zadek? Do zdaj je jedla brikete,konzervo. Brala sem,da je dobro dat razkuhan riž,jaz sem ga razkuhala in not dala piščančje meso. Ampak zdaj že 3 doze Linex-a niso pomagale. Še kar naprej driska. Upam samo da bo se vse čim prej končalo in upam da bo res pomagalo. Do torka more zdržat!!

Muca bi pri 2 mesecih že morala dobiti sredstvo proti notranjim zajedalcem in po potrebi tudi proti bolham. Lahko da je prav to razlog, da se driska ne ustavi kljub Linexu. Še bolj črn scenarij je, da ima katero od mačjih bolezni, npr. mačjo kugo. V lekarni se dobi krema za dojenčkovo ritko v lončku – je bolj neugledna, a zelo učinkovita. Mislim, da se ji reče Bebival. Krema je zelo gosta, namaži jo na tanko po celem zadku in nogicah.
Glede na to, da Linex ne pomaga, boš drisko težko ustavila s hrano. Lahko pa povečaš dozo in ji en dan daješ 2 Linexa naenkrat 4-5x dnevno. Javi se, kaj bo rekel veterinar. Držim pesti, da se mucka izvleče.

Dobre novice, a hkrati tudi slabe! Bila pri veterinarju. Pogledal jo je in ji dal ampule proti driski(10ml za 2 dni),pogledal ji je v ušesa in ugotovil da ji v ušesu mrgolijo živalce(joj pa sem že pozabila ime…v glavnem ima vse krastavo). Dobila je tudi zdravilo proti glistam,dobila kapljice za ušesa. Driska počasi mineva-kar je dobra novica. Čez teden dni bom mogla nazaj,da vidi kaj se je zgodila. Nima nobene kuge ali kaj podobnega,torej je muca lahko zdrava!!
Omenila sem Linex in je rekel da naj ne davam,ker od tega muce samo še bolj prdijo in bo bolj driskala. Torej kaže na boljše. Za zadek,pa ji morem dlake in rit lepo oprat in namazat z blago kremo,ker ma vse vneto,prala pa naj bi ji z kamilico,ali pa jo dala v vodo kje bi se sprehajala,da bi se to vse lepo omehčalo pa z dlak dol padlo.
Hvala,da se mi pomagali kolikor ste znali. In upam da bo vse vredu!

Pozabila pa sem še napisat,da jo še za enkrat ni cepil in niti vročine meril.
Aja to me pa res zanima in prosim da odgovorite!! Ta muca se je popišala na zaveso,katera je na tleh pustila fleke in ne vem kak naj to odstranim,ker je zeloo velik flek in je to pri vhodnih vratih. Ni mi pa jasno-take male muce imajo tako močno “malo potrebo”?? Smo res kako naj odstranim,bojim pa se da bi klor razjedel tla.

tako male muce in bolne ne smete cepit proti ničemer,ker ji bo to uničilo imunski istem,kako je sicer sedaj z muco ali je še živa.tiste živalce v ušesih so garje.dobivati mora otonazol oz. mitex dvakrat na dan v ušesa to je mešanica antibiotika in proti gljivicam. dajte ji tudi kaj za razglistit in proti bolham.za razglistit zantel .

Hoj!
Tako, tudi mi smoprej nekaj dnevi posvojili dva mucka iz zavetišča. Stara sta cca 2 – 4 mesece, ena en mesec starejša. Tamlajši je dobil drisko. Sicer ni pretirano tekoča, ampak je. Ne vem kako mu pomagat, je petek popoldan, vsi veterinarji so do ponedeljka zaprti. Sicer je živahten, je normalno in veliko pije (je brikete in mokro hrano – to jima dajem eno najkvalitetnejših Nature). Je razbolhan, cepljen, razglistiran, kastriran, skratka vse. Je možen razlog sprememba okolja? Vse v stanovanju pazim, da ne bi kaj pojedel/se zastrupil, tako da nič ni mogel pojest. Kaj mu lahko dam? Doma imam človeški probiotik (koliko mu lahko dam?) in to je vse (na novo preseljena). Kako mu lahko pomagam?
Prebrala sem vse prejšnje nasvete, vemdar ne vem kako pristopit. Hvala!

Vedno je treba vsakega muca razglistiti, razparazititi proti notranjim zajedalcem ( dobi se tableta, ki jo daš glede na težo. Druga pomembna stvar je sredstvo, ki se ga da zgoraj na vrat med lopaticami ( ne sme ga zaužiti, zato tam) proti ušem, garjami..itd). Muco to zelo Srbi in grize po celem telesu. Glede driske pa raje k veterinarju. Za ustavitev. Riž in kuhan piščanec ter briketi ( kot prepečenec pri človeku). Zadosti vode. Vse ostalo raje izključite konzervirano hrano, ki je čedalje bolj predelana. Za čas ko se zdravi. Najprej pa velja veterinar in je to prvo pravilo.

Objava čaka odobritev

New Report

Close