Vem, da moje vprašanje ne spada ravno pod ta forum, ga bom pa vseeno postavila, saj sem opazila, da vas kar veliko ima pse in muce.
Imam 5 mesecev staro muco, ki je ponoči precej nemirna. Sicer spi, ampak vmes se zbuja in se hoče cartljati, igrati, … V takih trenutkih pride pred spalnična vrata in začne mijavkati in praskati po vratih. To traja že cel mesec, večkrat na noč. Vem, da sem dosti sama kriva. Ampak pred 2 mesecema je bila zelo bolna (mačja kuga) in je komaj preživela. V skrbeh za njo sva skakala iz postelje tudi večkrat na noč in očitno je ugotovila, kaj mora narediti, da je po njeno. Ponoči ima na razpolago cel kup igrač in hrane (največ poje prav ponoči), ampak če ni koga zraven, ji ni nič zanimivo. Treba je vsati, biti nekaj časa z njo (par minut) in potem je spet nekaj časa mir. Podnevi tega problema ni, saj se sama igra tudi po več ur.
Kaj naj naredim? Vsak predlog je dobrodošel.
Vsem najlepša hvala za odgovore.
LP, Manka
postavi vprašanje še na forum na stran revije Moj pes. stran je:
http://www.mojpes.com/forum/default.asp
veliko uspeha!
Lp Jana
Helo!
Tudi sama imam veselega črnega mačka, najdenčka starega komaj kak teden, šele 4 teden kar je bil pri nas je spregleda, tako da je pri nas res čisto od majhnega, no in se je izvlekel in se razvadil zelo podobno kot vaš. Sicer je zdaj star že 8 mesecev ampak tako kot je rekla šefica :), vrata kaj je to, dokler smo jih še lahko zapirali je praskala, zdaj pa ne pomaga niti več zapiranje ker si vse sam odpre. Tako da moramo, glede na to da živimo v bloku zelo paziti, da zaklepamo vhodna vrata. Ja najraje bi se igral ponoči, jedel ponoči, ampak najbolje mu je pustiti vsa vrata odprta in ga pustiti da gre kamur mu paše. Bila sem pri veterinarju (zaradi poti čez mejo – naš muc zelo rad potuje z avtomobilom in dejansko samo tam se umiri in presneto rad carklja, kar drugače ne gre preveč) no in sem med drugim vprašala tudi glede teh njegovih nočnih pohodov, je rekel da se muci umirijo nekje okoli 8 meseca starosti če živijo v hiši oz. 1 leta, če živijo v bloku. Tako da; trudimo se da gremo z njim čez dan čim več na zrak tako da je noč vsaj malo daljša zame in krajša zanj, res je da ko je med vikendi z nami na deželi potem rabi dve noči da se naspi in pride k sebi potem pa spet vse znova, naš še kar ni našel svojega miru, ampak upam da ga bo kmalu, ker skoraj nič ne spim.:( Ni ravno vspodbudno, veš pa vsaj pri čem si. Lepo se imejta s tvojo muco in želim vama čim daljše noči zate in čim krajše zanjo.
Drejca