Muc lula v wc in na kavč
Pozdravljeni,
pred nekaj dnevi smo pripeljali domov pasemskega mucka. Je prijazen, zdrav, igriv. Pasme mainecoon. Po treh dneh se je prvič polulal na kavč, nato čez dva dni spet, danes pa še v svojo posteljico. Vmes gre lulat pa tudi v svoje stranišče. Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bil vzrok tega, prosim tudi za predloge kako naj ga tega odvadim.
Hvaležna vam bom za vse odgovore.
MM
Vzroki nenadnega uriniranja izven wcja so večinoma:
– urinoinfekt ali drugo obolenje,
– stresno uriniranje.
Oboje je mogoče, pri blažji obliki urinoinfekta ni pristone nobene krvi. Če gre za stresno uriniranje – kako ste postopali, ko je mladič prišel v nov dom? Ste ga navajali na dom počasi, je najprej osvojil WC in ste ga potem spustili prosto po celem stanovanju?
Priporočila bi, da kupite Feliway in ga namestite, pri večini mačk namreč odpravlja stres in posledično stresno vedenje.
Hvala za vse odgovore. No, situacija je taka, da smo pri nas imeli v varstvu tri mačkonarje in verjetno jih voha … Upam, da zato ne namerava označiti ves flet 🙁
Ko smo ga prinesli, je seveda bil v šoku, prestrašen, wc smo mu pokazali takoj, nato se je nekaj ur skrival za omaro in sčasoma le prišel k nam. Njegov WC je pa verjetno bolj čist kot moj. No, vsaj jaz tako mislim… 🙂
Sicer pa mislim, da bom naredila kako doktorsko dizertacijo na tem mojem mačkonarju. Ves vikend sem ga opazovala, da sem odkrila kaj počne, preden se polula, tako, da to imam že naštudirano, enostavno ga primem in ga odnesem v wc, kjer nato veselo opravi svoje. Danes zjutraj me je celo čakal, da odprem balkon, da gre tja lulat (kjer se je čez vikend tam kar dvakrat), nato sem ga direkt odnesla v WC in je tam insceniral celo Niagaro. Jaz pa v jok od sreče. No, danes grem po nov WC (ta sedanji wc je uporabljal en mačkonar pred njim, zna biti, da ga voha, ali kaj?), sicer ne razumem, drugih to ni motilo, mogoče je to zaradi tega, ker je ta le plemeniti maček, sz rodovnikom (mal se hecam, pa vendar…. :-)), grem tudi po nov pesek (mogoče mu ta ni všeč :-(), pa da vidimo, v čem je keč.
Še enkrat hvala za vse odgovore. Se javim, ko rešim zadevo. Če pa imate še kakšno idejo, jo bom zelo vesela.
morda pa bi, ampak ja morda, namontirali na balkonska vrata mačja vrata in pesek dali na balkon.
zna bit sicer problem tudi v tem da je kako drugače kot so imeli tam od koder si ga prinesla.
naša mačka npr. gre v mačji wc izjemoma, sicer pa je ko pes, čaka pred vrati se dere, in kaj vem kaj še vse nardi da ji odpreš da ona svoje opravi zunaj.
Hojla,
evo se oglašam. Mogoče bo moj primer komu koristil.
Včeraj sem šla še po en WC in nov pesek. Že takoj, ko sem nasula nov pesek v nov wc si ga je gospod maček privoščil in opravil svojo potrebo. Z veliko hvaležnostjo in solzami sreče v očeh sem mu očistila sekret. Danes zjutraj nisem mogla verjet, da je tale moja zverina tako produktivna. WC sem čistila kar kake 10 minut. Revež se je moral prejšnji teden kar matrat, ker mu očitno stari pesek in najbolj dišal. Ah, joj.
WC sem prestavila v dnevno sobo (mislim, hudo!!!!), do sedaj smo vsi stanovalci, tisti na dveh nogah in tudi tisti na štirih, pač to opravljali v zato odmaknjenih prostorih. Tale je pa kot kaže, egocentrik tudi pri intimnih opravilih. Ah, kdo bi te razumel, ljubezen moja! No, če se nekoliko zresnim, to sem naredila zato, ker mi je gospa iz mačkarne rekla, da je ona imela štiri wc po vsem stanovanju (ker ima pač toliko mačk) in zgleda, da je vajen lulat pač v dnevni, medtem ko na plazmi gleda Animal Planet.
V upanju, da sem težavico odpravila, vas vse lepo pozdravljam. Hvala za vso pomoč in podporo. Bodite dobro.