Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza ms sum ne morejo pa potrditi diagnozo

ms sum ne morejo pa potrditi diagnozo

Pozdravljeni.

zanima me vaše mnenje tisti, ki ste že imeli izkušnje z vsemi pregledi za potrditev diagnoze. Začelo se je z mravljinčenjem leve noge in roke v vseh stanjih, najbolj pa zvečer, ko grem spat. Zdravnica me je poslala na neurološko urgentno, kjer so mi dali napotnico za slikanje mr glave in mr hrbtenice. Splošni pregled uredu. na mr hrbtenice najdena hiperintenzivna sprememba na c2-c3 lahko demielinizacijska, medula atroficna. Mr glave ni pokazal sprememeb. Pri lumbalni punkciji so zaznani v likvorju pozitivni oligoklonalni trakovi ter povišan indeks prostih KAPA verig(34).

Moje stanje se ne izboljšuje noga mi skoz dreveni, včasih se mi v glavi naredi kot nekakšen vakuum, ki traja nekaj sekund in to predvsem poleti.

Nevrolog je na izvidu napisal, da je možno zaključiti, da je to primarna demilizacijska lezija osrednjega živčevja, zaenkrat izoliran klinični sindrom. lezija ena sama ne zadostuje za postavitev diagnoze ms.

Lepo prosim, če mi svetujete kaj bi vi naredili v mojem primeru in kako so lahko ovrgli, glede na izvide punkcije. rada bi prejela diagnozo, tako pa je samo sum na ms in moje težave se še naprej nadaljujejo. Napisali so mi, da me bojo sledili enkrat letno slikali mr in pregled. Ali je možen še kakšen pregled, da preverimo ali to res drži.

Hvala in objem.

New Report

Close