MS?
Živjo!
Pred 1 mesecem sem opazila, da imam z levim očesom problem, ko pogledam levo, desno itd. Najprej me je začelo boleti oko, potem sem postala bolj pozorna in ugotovila, da z levim očesom vidim vse barve posivene, kot da bi bila v kaki fajn zadimljeni sobi… sem šla h okulistu, nekaj problemov z vidnim poljem in povečana siva pega. je sprobala vid z večjo dioptrijo, nobenega učinka. 2 dni kasneje je bilo malo bolje, po enem mesecu se je stanje normaliziralo.. trenutno nimam težav, mi je pa dala napotnico za nevrologa. Potem sem se začela poglabljati v pretekle težave… pred par meseci sem imela zelo medel občutek na dotik po desni strani telesa, od pod prsi do kolena, točno po sredini telesa je bila meja. Čez čas je izginilo. leta 2010 sem dan po zdravniškem pregledu opazila, da ne razlikujem temno modre in črne barve in da vidim meglene črke… takrat sem krivila Klomifen, ker piše da se lahko pojavijo motnje vida…. leta 2008 mi je naslednji dan, ko smo se vrnili z dopusta, zaspala desna noga, nisem imela občutka..to je trajalo kake 3 tedne, potem so težave izginile, bila pri nevrologu, ni opazil nič nenavadnega… 6 mesecev kasneje mi je zaspala še leva in takrat nisem niti šla do zdravnice. Zdaj se mi vedno bolj dozdeva, da bi lahko šlo za MS..V petek imam pregled pri nevrologu.