Najdi forum

mrzle nogice – masaža

Moj novorojenček ima večno mrzle rokice in nogice. Včasih so kar plave. Pediatrinja mi je predlagala masažo, jaz pa se ne znam zraven spravit.Imate kakšen nasvet, da mu pomagam. Res sem že obupana, ker se mi dete smili s tistimi plavimi in mrzlimi stopalci.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

kar se masaže tiče, poznamo veliko prijemov, s katerimi delujemo na krvni obtok in s tem tudi lahko vplivamo na mrzle nogice in rokice. Sama poučujem masažo, preko računalnika malo težje. Lahko si ogledate kakšne knjige (iz knjižnice z naslovom Babymassage) ali enostavno ob previjanju vzamete v svojo dlan vsak podplatek posebej in grejete stopalo v svojih dlaneh. Isto počnete tudi tudi z dlanmi.

Kar nekaj je dojenčkov, ki imajo rokice in nogice bolj mrzle. Jaz bi na vašem mestu dala pod žabice nogavičke, čez žabice, nato pa copatke. Če je novorojenček bolj droben, bi na glavo dala tudi bombažno kapico, ker tudi preko glavice izgublja toploto.
Kar pa je najpomembnejše, bi malčka zelo, zelo veliko pestovala, kengurujčkala. Svetujem vam tudi, da se uležete v posteljo, pokrijete z odejo, k sebi stisnete otroka in pod odejo se crkljajta ure in ure. Primite ga za dlani, stopala, hrbet, trebušček, kjerkoli želite in grejte ga s svojimi toplimi dlanmi. Božajte ga kar preko oblačil. Vaša prisotnost ga bo segrela in pomirila. Naj vam ne bo žal vseh ur, ki jih boste na začetku njegovega življenja preživeli na tak način, tudi sami se boste umirili, ko boste videli, da so dlani in stopala vedno bolj topli in otroček vedno bolj zadovoljen in sproščen.

Če pa vas zanima tudi masaža, me lahko pokličete po tel. 041-338-555.

Lep pozdrav,

Pošlji oblikovano (25-01-04 12:40)

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close