Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Mrzle noge, prebava

Mrzle noge, prebava

Pozdravljeni,

Pred dobrim letom sem imel vrsto težav kot so: kandida, paraziti, težke kovine, mnogo alergij, premalo železa,… Večino težav sem rešil s pomočjo bioresonance, vendar pa imam še vedno težave v spodnjem delu trebuha (pod pasom) in tudi prebava ni takšna kot bi morala biti. Od tekočega blaga, do zbitih klopčičev, zato tudi verjetno niha počutje in stanje imunskega sistema. Star sem 22 let in dosti športam. Zanimivo je, da kljub temu če se pred športno aktivnostno ne počutim najbolje po njej ne glede na visoko intenzivnost počutim dobro.

Samo prehrano imam porihtano, jem biološko hrano, veliko zelenjave (tudi sočem sokove) in zdravih maščob. Od dodatkov jemljem alge, b kompleks, ribje olje in bazične praške in c vitamin. Sicer pijem tudi kavo, vendar to bolj predvsem zaradi prebave. Naj omenim še, da izdelkov iz pšenice ne jem in tudi kaj sladkega max. 1 do 2 na mesec.

Kaj bi še moral v svojih prehrani spremeniti, dodati da bi bilo stanje z želodcem stabilo in ne bi bilo več nihanj počutja, razpoloženja in imel konstanto močan imunski sistem.

Vaše zdravljenje z bioresonančno terapijo ni bilo dovolj celostno. Terapevt se je premalo posvetil sanaciji črevesja, zato imate še vedno težave z odvajanjem blata in slab imunski sistem. Nihanje razpoloženja bi lahko bilo povezano z glivicami. Vprašanje je tudi, kako močno ste še zakisani. Ste si izmerili pH urina? Po naših navodilih?

Med merjenjem pH urina ne smete jemati nobenih prehranskih dopolnil, ker vplivajo na pH.

Omenile ste težke kovine. Razstrupljanje s pomočjo bioresonance in z algami je premalo. Težke kovine, poleg svega ostalega, vplivajo na delovanje črevesja, tam pa je največ celic imunskega sistema.

Vidite, kako kompleksna je slika.

Kaj narediti:

– Izmerite zakisanost in se ponovno oglasite z rezultati.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Sicer sem že nekaj na pisal na blogu od vaše žene, pa vednar… Večino rezultatev, se giblje pod 7. Ukvarjam se s fitnesom in imam tak poklic kjer mora biti veš čas pod v dobri fizični in psihično kondiciji. Se pravi skoraj 365 dni v letu skoraj brez maščobe. Kako se sedaj razkisati oz. dodatno zakisati, enostavno ne vem. Moja prehrana vsebuje kar precejšen delež beljakovin, če hočem obržati mišično maso in dober izgled.

Kako rešitev predlagate?

Če se vaš pH urina giblje pod 7, ste močno zakisani. To je posledica napačne prehrane in pretirane fizične aktivnosti. Če boste tako nadaljevali, se boste lahko kmalu sami prepričali, kako škodljivo je pretiravanje. Tudi pri športu.

V dobri kondiciji ste lahko tudi tako, da vsak dan spijete dve žlici kakovostnega lanenega olja. V našem telesu se dogajajo procesi, pri katerih nujno potrebujemo maščobne kisline. Kakšne so posledice zakisanega telesa, ste si že prebrali na blogu moje žene. To res ni nedolžna zadeva in vas lahko, kljub “zdravemu športanju” pripelje do infarkta.

Zato boste morali intenzivno razkisati z drugačno prehrano, dodatni uživati bazične minerale in se predvsem kopati v bazičnih kopelih. To je za aktivne špotnike izredno pomembno. Ko boste začeli jemati bazične minerale, mora biti pH urina ves dan med 7 in 7,5 pH. Takrat boste vedeli, da jemljete dovolj dodatnih mineralov. To pomeni, da za vas ne bo dovolj ena merica, ampak mogoče dve ali celo tri. Piti morate veliko vode in (to vam moram napisati) ne jemljite beljakovinskih praškov in podobnih zvarkov. Vaše ledvice vam bodo enkrat hvaležne.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Dobro se zavedam, da bom moral spremeniti prehrano. Sedaj že vključujem laneno olje in ostale zdrave maščobe, vendar kot se omenil, beljakovine so problem, kajti resnično ne bi rad izgubil mišično maso, ker vem koliko sem zanjo garal in imam tako naravo dela da jo moram ohraniti. Verjetno je najbolje, da testiram določeno količino beljakovin in vidim koliko se zakisan in vseeno ne izgubljam mišične mase ali kaj predlagate? Posledice zakisanosti se mi kaže tudi izpahovanje in občasna kislina, prav tako imam rahlo vnetje želodčne sluznice, malce težav s črevsejem in tudi presnova ne najboljša, to je potrdila tudi bioresonanca. Poleg bazičnih mineralov, bi bilo dobro verjteno narediti tudi daljšo kuro s probiotiki in kako je z minerali pri rahlem vnetju, bolje tableta in če da koliko? In kako je glede kave in sadja. Kavo pijem predvsem zaradi tega, da me včasih požene na blago, bi bilo bolje pri mojih težav ukiniti pitje?

Hvala za odgovor, se bom kaj javil po novem načinu prehranjevanja.

Poglejte, koliko simptomov imate, ki so povezane z zakisanjem. Po mojem boste za nekaj časa morali zanemarjati vaše mišice in se posvetiti razkisanju telesa. Dobro bi bilo kombinirati sanacijo črevesja s probiotiki, kot ste že sami ugotovili. Vendar, jemati morate tekoče, ker urejajo zaprtje. Črevesje je 300 kvadratnih metrov velik organ – če bo ta v dobrem stanju, bodo tudi težave z zakisanostjo manjše.

Minerale lahko jemljete tudi pri vnetju, mogoče bolj razredčene (več vode). Vseeno, ali prašek, ali tablete. Kave kmalu ne boste več potrebovali (tekoči probiotiki), zaradi vnete želodčne sluznice jo čim prej ukinite. Sadje v mejah, da ne bo težav z glivicami.

LP

New Report

Close