MRZLE NOGE IN SLABO POČUTJE
Spoštovani !
imam 43 let, normalne telesne teže, nikoli kadila, ne pijem alkoholnih pijač,ne pijem nobenih gaziranih pijač,občasno brezkofeinsko kavo, izogibam se čokoladi in pekoči hrani. Razen od rojstva okvare na
hrbtenici (skolioza) in pred cca 10 leti nazaj ugotovljenem refluksu, drugih diagnoz nimam. Sem pa zdaj
kar precej zmedena in zaskrbljena, ker se zelo slabo počutim še od konca oktobra. Začelo se je kar
čez noč, zbudim se z nekakšnim cmokom v grlu (nekakšna sluz ki se ne da izkašljati ). Nasploh se
tudi slabo počutim, težko sem pokonci in kot da me vse boli. Vročine nimam, še celo pod normalno
vrednostjo. Poleg vsega slabega počutja me zdaj že kakšen teden cele dneve zebe. Cele noge od
stopal navzgor so popolnoma ledene , tako da me kar bolijo. Mi lahko svetujete ali daste kakšen
nasvet kaj storiti. Nisem mehkužnež (ob svoji 20 let delovni dobi sem bila samo 30 dni v bolniškem
staležu in sicer potem ko sem po zdravljenju z lendacinom dobila alergijo na ta antibiotik), so me pa te stvari zdaj vrgle s tira, ker si ne znam pomagati. Opazila pa sem še da ko pridem po stopnicah v drugo nadstropje sem dobesedno zasopihana in srce močno razbija
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Virusna okužba ali več teh zaporedoma je v tem (jesenskem) času gotovo precej verjetna možnost, cmok v grlu je lahko posledica refluksa želodčne kisline, zelo pogosto ga povzroča tudi tesnoba (ki bi lahko vplivala tudi na večino ostalih vaših težav), ne vem kakšno je splošno stanje telesne kondicije, zasopihanost in razbijanje srca pri hoji po stopnicah je lahko precej subjektiven občutek, vsekakor pa bi se bilo zaradi tega smiselno oglasiti do zdravnika.
Lep pozdrav
Spoštovani !
Ponovno se obračam na vas in vas prosim za pomoč oziroma nasvet. Ponovno sem v stanju ko me vse boli, sem popolnoma brez moči,občutek da bolijo vse mišice, predvsem noge in pa roke od komolca do ramena.vseskozi me zebe, kot bi mravljinci leteli po hrbtu in nogah. poleg vseh teh
nevšečnosti me že nakaj časa konstantno boli na desni strani pod zadnjim rebrnim lokom in sicer je popolnoma tak občutek, kot ob hitrem teku ali hoji ko te boli na levi strani. najraje bi se
kar zvila v klopčič pa kljub temu ne popusti . kaj bi lahko bil vzrok vsega tega. Nimam problemov, nisem živčna…..
Lp
Pozdravljeni!
Saj vem, da je zadnji stavek namenjen temu, da bi pregnal omenjanje depresije in anksioznosti iz mojega odgovora…no, težave so nespecifične in težko bi jih kar iz prve pripisal določeni bolezni. Bi pa razmislil, če obstaja možnost okužbe z borelijo, fibromialgija je tudi ena od nepriljubljenih in močno s psiho povezanih možnosti, našlo bi se pa še marsikaj.
Lep pozdrav
Spoštovani !
lepa hvala za odgovor. Z dejstvom splošno slabega počutja sem se že kar nekako sprijaznila
čeprav ni lahko, pa saj bo tu lepše vreme in bo tudi počutje boljše, Me pa muči in muči ta
bolečina v skrajnem desnem delu pod rebri (že skoraj v hrbtnem delu).občutek je zelo neprijeten
kot da bo telo kar skup potegnilo, pa tudi na otip je boleče na tem mestu. V čem vi mislite da bi
lahko bil problem (samo mišična bolečina , imam okvarjeno hrbtenico v vratnem ledvenem in križnem
delu) ali kaj bolj resnega. človek potem takoj pomislila na kakšno rakavo obolenje. Takšno bolečino
sem prd časom že imela, pa je popustila po določenem času, zdaj pa noče in noče. je pa res da
je zjutraj po počitku določen čas dobro oz. bolje, potem pa se tekom dneva stopnjuje. delam v
pisarni in bolj ko gre delavnik proti koncu , bolj skrčeno sedim na stolu. prosim še za kakšen vaš
nasvet
LP
Spoštovani !
Skoraj 14 dni je odkar me je začelo tiščati na vrhu glave (ne boli, ne kljuva ampak kot nekakšen
pritisk na zgorni del glave).Občutek kot da je glava premajhna in da jo bo razneslo.poleg tega se ta
občutek nekakšnega pritiska širi v predel oči . Vse skupaj spremlja nek pojav omotičnosti .
V torek sem zato obiskala zdravnico, ki mi je izmerila tlak (ok ) imela sem pa skoraj 120 utripov.
Zato mi je naredila ekg ki je bil tudi Ok. predpisala mi je 1/2 tablete propranulol dnevno za
uravnavanje utripa. In to je bilo vse. Priznam da se je srce umirilo, toda pritisk v glavi , omotičnost ki jo spremljajo navali vročine v glavo in potem postanem vsa potna pa niso popolnoma nič ponehali. Ponoči ko spim teh težav ni, zjutraj vstanem ok kakšno uro ali dve,
potem pa se stanje stopnjuje. kakšno je vaše mnenje glede tega, stvar je zoprna že zaradi tega
ker delo zahteva vožnjo z avtomobilom do službe in nazaj… V čem bi bil lahko problem ?
Lp in lep dan
Spoštovani dr. Rebolj !
Imam 44 let, sem nekadilka, ne pijem nobenih kofeinskih stvari niti gaziranih pijač. Že kar 5 let
imam težave zdaj takšne zdaj drugačne. Leta 2009 so mi odkrili refluks in bakterijo,ki je bila pozdravljena. ker so se težave ponavljale in ponavljale sem bila letos januarja ponovno na gastroskopiji.Diagnoza pa ohlapna kardia oz. drsna hiatus hernia.Skušam jesti večkrat po malo kolikor se le da, vendar imam vseskozi neke čudne bolečine, kot bi me bolela cela trebušna votlina.
ravno zaradi tega sem bila prešnji mesec samoplačniško na ultrazvoku trebuha, vse je ok razen dveh cist v jetrih ki pa sta klinično nepomembni.Prosim za vaše mnenje ali so te bolečine posledica teh
želodčnih težav ali bi bilo lahko še kaj drugega (rakava obolenja črevesja ?? ).Skoraj vsak dan grem zjutraj na blato, vidnih sledi krvi ni, je pa med blatom opaziti take koščke sluzi v barvi blata.
v popvprečju 10 ur dnevno imam sedečega dela, probleme pa imam tudi s hrbtenico in sicer 3,4 in 5 vratno vretence, 4 in 5 vretence v ledvenem delu in 2 v križnem delu. Kot otroku mi je bila ugotovljena
skolioza.Pridejo obdobja ko je nemogoče funkcionirati, ko je delo hudo breme prav zaradi bolečine.
Poleg vseh trebušnih težav me bolijo ramena , zadnji del vratu in v glavo, ter spodnji del križ in celotni
medenični del ter noge do kolen. Občutek je da v nogah ni moči, potem se pridruži vrtoglavica in
potem še strah kaj bo. Lepo prosim za vaše mnenje, ne hodim k svoji zdravnici, šele potem ko je neizogibno potrebno. (do sedaj namreč še nisem imela dneva bolniškega staleža ) Hvala za odgovor in lep vikend
Lep pozdrav !
Prosim za vaše mnjenje , kaj bi bilo vzrok neprestanega tiščanja v glavi in pritiska za očmi.Včasih je to tako intenzivno, da ostrina vida ni takšna kot sem jo navajena.Ponovno imam zelo
zelo boleče noge in predvsem spodnji del telesa.Zelo boli v predelu medenice in potem v noge navzdol, tako da imam občutek, da me noge ne bodo držale.občasno tudi zelo pogosto hodim na vodo, toda me nič ne peče. Tudi blato odvajam redno vsako jutro, navidez ni opaziti kakšnega sledu krvi, je pa v njem opaziti (predvsem na začetku )nitke sluzi v barvi blata. Bi bil to lahko kakšen resnejši
znak ? lepo prosim za vaše mnenje.Funkcioniranje je zdaj zadnje dni zelo oteženo, čeprav z veseljem hodim v službo (smo super kolektiv in imamo super šefa) pa me zdaj vse tole zelo omejuje.
Hvala in lep dan
Spoštovani !
Lepo bi prosila za vaše mnjenje oziroma nasvet. Sprijaznjena sem z dejstvom , da imam zaradi okvarjene hrbtenice določene bolečine, toda nekaj zadnjih tednov pa so stvari zelo zelo boleče.
Sploh ne vem več če so te bolečine res samo posledica hrbtenice ali bi bilo lahko še kaj drugega
(razni tumorji ) Boli me namreč cel spodnji del telesa od pasu navzdol.Boli v predelu zadnjice, boli
v medeničnem predelu in boli v noge, ki mi ne dajo občutka stabilnosti.Ne zvija, ne trga občutek je tak kot da je razbolel cel trebuh. Nekoliko pogosteje hodim na vodo, vendar me ne peče in ne boli, blato odvajam vsako jutro, ni opaziti krvi le prisotnost sluzi med blatom , ki pa jo je malo (kot nitke in to v barvi blata ). Bi me to lahko skrbelo? Ravno zaradi teh trebušnih bolečin sem bila samoplačniško
na UZ trebuha, bilo je ok, razen dveh cist na jetrih, ki pa sta klinično nepomembni (piše na izvidu).
Bi kljub tem izvidom lahko bila kakšna resna obolenja (rakava npr.?)Res je hudo , tako z veseljem hodim v službo, pa je zdaj delo tako težko in mučno .Vse boli in boli,pa si ne moreš pomagati, lekadol
ne pomaga nič, drugega zaradi želodca ne smem
Lp
Pozdravljeni
Še vedno se nisem odpivedal idgovoru, napisanemu 29. maja. V vašem opisu ne najdem nič, kar bi bilo samo po sebi alarmantno ali sumljivo za rakave bolezni, vaš glavobol bi bil lahko tudi tenzijski glavobol. Sicer pa se vaše težave vlečejo že dve leti, v tem času ste bilu tudi že pregledani pri zdravniku in verjetno tudi tam že prišli do kakšnih ugotovitev po pregledih?
Lep pozdrav
Tudi tu menim, da ste ista oseba kot zgornje. Zgodba in diagnoze sicer niso povsem enake, pojavila se je tudi silikoza, a kolikor je možno po netu razpravljati o težavah, vztrajam pri zgornjih odgovorih. Menim pa, da glede na ogromno količino ne nujno povezanih težav, različnih diagnoz… Potrebujete en res sistematičen pogovor in obravnavo pri svojem zdravniku.
Lep pozdrav
Spoštovani !
Prosim za vaše mnjenje, ki je v veliko pomoč in tolažbo. V začetku novembra sem imela obdobni
zdravniški pregled na medicini dela.Osnovne preiskave krvi,pljuča, srce vse ok, razen povišane
sedimentacije 18, ter holesterol 6,9. Izvid urina pa je bil sledeči:beljakovine 0, levkociti 1 in hemoglobin1. Po priporočilu sem odšla do osebne zdravnice, ki me je poslala na ponovni odvzem
vode in rekla da je vnetje, ter mi predpisala primotren. (za 5 dni ) , Danes imam zadnji dan, pa
nimam občutka velikih sprememb. Še vedno prepogosto hodim na vodo, še vedno je občutek kot
da je mehur vedno popolnoma poln.Ali to pomeni da zdravila še nimajo popolnega učinka, skrbi
me da ne bi bilo kaj drugega narobe z mehurjem (tumor???).Povejte mi prosim, ali ultrazvok
trebuha izključi morebitne tumorje ipd. Namreč ultrazvok imam narejen 25.9. letos .Izvid ledvici ok,
mehur ima normalno debelo steno in v lumnu ni patoloških formacij.Tudi v ginekoložkem področju ni patoloških mas , ni videti patološko povečanih bezgavk in v trebušni votlini ni proste tekočine ali patoloških tekočinskih kolekcij..
Hvala za vaše mnenje in lep dan
Joj joj, zakaj je treba najprej pomisliti na tumor in ne na čudo bolj verjetnih možnosti. Značilno za vnet mehur oz spodnja sečila so boleče uriniranje, sicer stalno ali pogosto tiščanje na vodo, ki pa jo ni oziroma priteče po kapljicah, ne pa pogosto izločanje večjih količin urina. Težave morda že v osnovi niso bile povezane z vnetjem mehurja in zato ni izboljšanja po zdravljenju, že tisti polovičen izvid urina ni prav dramatičen. No, če vi oz vaš zdravnik sumite, da imate še vedno vnetje sečil, vas bo seveda ponovno napotil na pregled urina s kakšnim parametrom več. Razlogov za to, da si s skrbmi polvarite vikend, pa ne vidim.
Lep pozdrav
Lepo pozdravljeni !
Zaključila sem z antibiotiki, sedaj lahko rečem da grem le manj pogosto na vodo, toda čuden
obćutek v spodnjem delu v predelu mehurja obstaja. Imam pa še vedno močne bolečine v predelu
ritnic (zadaj ), in spredaj v noge do kolen. Res boli boli … Skrbi me kaj bi bilo, so ultrazvočne
preiskave pokazatelj kakšnih hudih stvari.
lp
Pozdravljeni
Vnet mehur ni ravno povzročitelj bolečin v predelu ritnic, torej bo vzrok nekje drugje. Ultrazvok je pač ena od diagnostičnih metod, koliko je uporaben za diagnostiko raznih stanj pa je odvisno od tega, kaj ste imeli v mislih. Za učinkovitost zdravljenja pa bo laboratorij bolj uporaben naslov.
Lep pozdrav
Simončica/Simoneta lep pozdrav,
pišem, ker imam podrobne težave že več let. Star sem 67 let. Že v mladosti sem zaradi hitre rasti dobil skoliozo in lordozo hrbtenice a do 40 leta nisem imel kakih težav (precej intenzivno sem se ukvarjal z raznimi športi – košarkom, srfanjem, kolesarstvom, tenisom, smučanjem) od takrat pa so se najprej pričele težave z ramo, zato sem pri petdesetih opustil košarkom in tenis. Pred sedmimi leti me je najprej pri daljših vožnjah z avtomobili pričela boleti zadnjica, zadnjih 6 let pa me boli pri svakom sedenju ne glede na podlago. Občasno me boli cela medenica in tudi mišice v nogah do kolen, predvsem pa krojaške mišice, najbolj na narastišču kit. Bolečine so precej hude, tako da vzamem po dva nalgesina pa še ne pomaga. Občasno me tudi bolijo rame, zadnje leto tudi komolci (kar ano leto sem hodil na terapije zaradi vnetja- teniški komolec, pa še ni v redu), ob akutnem vnetju rame pa ne morem niti spati. Pred kakimi desetimi leti mi je pričel pozimi skoraj zmrzovati palec na desni nogi, počasi se je slabšalo, zadnji dve leti imam stalno mrzle prste obeh nog, ob skrčenju imam občutek kot da so leseni, noge moram greti praktično ves dan, tudi poleti. No sedaj pa k medicini: pregledi krvi, ob vsakem pregledu čisto vsi parametri super, isto urin, doplerjev test BP, pregled živcev BP, pregledi pri ortopedih, nič konkretnega razen za ramena utesnitveni sindrom vendar ni za operacijo. Zadnja leta hodim na razne preglede a nobenega rezultata, stanje pa vse slabše, stalne bolečine pri sedenju, vsak teden nekaj dni bolečine v medenici in nogah, skoraj neprestano boleča rama ali komolec. Če se nebi upokojil bi zelo težko delal v pisarni, tudi doma me po vsakem delu vse boli tako da stalno jemljem tablete proti bolečini. Zdravniki pa nimajo ideje kaj je narobe. Hvala za vsak morebitni nasvet ali mnenje.