Najdi forum

mrzle in potne noge

Pozdravljeni,

imam težave z mrzlimi in potnimi nogami. Že dlje časa se mi to dogaja. Najprej mi je vroče v noge, tako močno da imam mokro v čevljih, potem me pa zebe. Kr meša se mi že od tega. Ni neprijetnega vonja, samo mokre noge imam. Potem me pa seveda zebe. Kaj naj naredim? Ali obstaja kakšna krema za noge ali kakšen sprey, da se znebim tega?

Hvala za pomoč že vnaprej,
Sabina

Poskusi s pudrom. Pri tem bodi vztrajna, tudi, če se bo stanje popravilo.
lp

Kakšne čevlje pa nosiš? Če so 100 usnjeni, potem ne bi smelo biti problemov.

LPM

Draga Sabina!

Seveda lahko poskusiš blažiti težavo na različne načine: puder, kreme, tablete in podobno. Toda zdi se mi logično, da bi istočasno poskusila poiskati vzrok za ta pojav. Prava pšomoč pri vsakem zdravljhenju pa je odprava vzroka in ne le odprava posledic sicer se težav ne znebimo zlepa. Potem pa obupamo in se poskušamo sprijazniti z dejstvom, da imamo težavo.
Predlagam ti, da najprej opazuješ v katerih situacijah so noge zelo tople , kdaj pa mrzle. Menim, da bi ta težava lahko bila povezana z tvojim trenutnim počutjem. Namreč, kadar smo v stresni situaciji, kadar se bojimo, pričakujemo srečanje z nekom, ki je za nas autoriteta ali nadrejeni v kakršnem kolji smislu in podobno, takrat smo rahlo iz sebe. To pomeni, da naše duševno bitje ni v celoti prisotno v telesu. Prvi znak tega je ohladitev okončin, saj je obtok krvi močno zmanjšan – spomni se izreka ” od straha sem čisto otpel, ali pa odrvenel”. Ko pa prestopimo določeno točko napestosti in pride do razrešitve napetosti, takrat se kri požene in dobesedno udari z vso silo tam, kjer jo je prej primanjkovalo. Roke in noge se vžgejo. To izkušnjo poznamo vsi ko smo na snegu: najprej nas zebe, ko se pa dodobra adaptiramo in smo dejavni (roke natremo s snegom) se vžgejo.
Preveri torej, opazuj se. Morda bom tako lahko kaj odkrila. Pri uravnavanju stanja v fizičnem telesu kadar smo pod čustveno obremenitvijo, pogosto pomagajao navadne vaje dihanja: zavesno globoko dihanje, ki ga izvajamo počasi eno ali dve minuti. Pri tem je pomembno da odrinemo misli s straha in svojo pozornost usmerimo le na zaznavanje okončin ( stopala, prstov, dlani). Upam, da ti bo to kaj pomagalo.
LP, Paula

New Report

Close