Najdi forum

Mrtvičenje nog

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede spodnjega dela nog. Vsakič, ko kolesarim ali pa vadim na steperju ali orbitreku, mi po petih minutah začnejo mrtvičiti noge od narta proti prstom. Pri teku ali hoji se mi to ne dogaja. Pa tudi ni važno, kaj imam obuto. Vedno isti problem.Kakšna ideja, kaj bi bilo lahko to ?

LP,Kaja

Ker niste napisali koliko ste stari in koliko vadbe imate že za seboj, vam težko natančneje odgovorim na vaše vprašanje. Vzroki za bolečine na zgornji strani stopala so različni. Za njihovo ugotavljanje je gotovo potreben pregled pri specialistu. Lahko gre za nepravilno rast in razvoj kosti, vkleščenje živca itd.. Če se bolečina vsakokrat pojavi na istem mestu, zanjo gotovo obstaja ugotovljiv vzrok. Zamenjali ste že različna obuvala, zato poskusite vaditi na Orbitreku še bosi. Bodite pozorni tudi na to, ali stopala samodejno zakrčite ob začetku aktivnosti. S tem bi lahko zmanjšali pretok krvi na tistem področju in si na ta način povzročali bolečine.
Lep pozdrav!

Nesporazum, noge mi mrtvijo na spodnjem delu OBEH nog, v glavnem na podplatu. Tudi če sem bosa, je isto. Stara sem 40 let in imam preveč kilogramov. Zato sem se tudi lotila te vrste rekreacije.

H kateremu specialistu se moram prijaviti – ortoped ?

LP,Kaja

Primeren bi bil obisk ortopeda. Poskusite tudi z zmanjšanjem telesne teže. To bi lahko omililo vaše težave.

New Report

Close