Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija mrtvi zobje, amalgam

mrtvi zobje, amalgam

Pozdravljeni!

imam vprašanje glede možnosti povezave mrtvih zob in drugih zdravstvenih težav, na kratko: ali lahko mrtvi zobje in/ali amalgamske plombe povzročajo težave s kožo. imam obe mrtvi spodnji šestici. ena je še v fazi zdravljenja, proces zdravljenja prve se je končal lani junija, približno takrat se mi je po telesu začela pojavljati tudi huda urtikarija. na dermatološki kliniki so izključili večino alergenov in avtoimunih bolezni in mi postavili diagnozo: avtoimuna kronična urtikarija. ker se mi težave s presledki vlečejo že slabo leto sem poskušala tudi z alternativnimi metodami zdravljenja (bioresonanca), tam so mi odkrili da zelo močno reagiram na amalgam (imam še štiri amalgamske plombe) in mi svetovali naj si odstranim tudi oba mrtva zoba, saj je – kot pravijo, velika verjetnost da imam težave s kožo zaradi tega (amalgam + mrtvi zobje). sama temu sicer nisem posvečala pretirane pozornosti, vendar se moji najhujši izbruhi urtikarije nekako ujemajo z obdobjem zdravljenja zob. ali je možno da moje težave s kožo izvirajo iz mrtvih zob? v primeru da si jih dam odstraniti – kaje je najboljši “nadomestek” oz. umeten zob?

Pozdravljeni,

tako amalgam kot tudi mrtvi zobje lahko povzročajo dermatološke probleme.
So vam dermatologi naredili test alergije tudi na amalgam? Najprej odstranite amalgamske plombe in jih nadomestite z kompozitnimi plombami ali inlayi. Pravilno in uspešno endodontsko zdravljeni spodnji šestici, pa naj ne bi povzročali težav, kot jih opisujete. Sicer se o uspešnosti zdravljenja lahko posvetujete tudi s spec. endodontom, ki bo ocenil ali sta ekstakciji zob potrebni.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close