Najdi forum

mrtvi mačji mladiči

Pozdravljeni!
Sem lastnica enoletne navadne domače mačke. Pred 14 dni je skotila dva mladička, ki pa sta prišla na svet mrtva. Pri njeni mami se je isto naredilo, vendar je čez en teden skotila štiri zdrave mladičke. Pri moji mački pa nič ne kaže na nove mladiče.Sedaj me pa skrbi zarad njenega mleka, ki ga ima. Svetovali so mi, naj ji na trebuščka polagam hladne obkladke in to sedaj že kak teden tudi počnem. Mene pa vseeno skrbi, da ne bo prišlo do kakšnega vnetja ali pa česarkoli drugega. Torej potrebujem nasvet kako sedaj ravnati z mačko.
Drugo vprašanje pa je tudi glede nje. Glede na to,da je pri hiši še en maček, me zanima kdaj oz. kaj je potrebno storiti, da se mački prepreči oz. zmanjša njen nagon. Koliko stane operacija in če je ta operacija nevarno za njo?
Najlepša hvala za odgovor!

Poskusi s kisovimi obkladki.
Glede zmanjšanja nagona pa je najboljša le sterilizacija. Cene so različne po klinikah, zato se prej malo pozanimaj.
Pred časom si je ena forumka vzela čas in ogromno napisala o sterilizaciji. Poišči in si preberi.

LP,
Tinoča

Da vam bo lažje najti:

Sterilizacija je predvsem stvar odgovornega lastnika, ki je muci strese, kakršni so se pripetili vaši, željan prihraniti.

Najlepša hvala za odgovor obema.Upam, da bom res muci prihranila kar nekaj preglavic, pa tud tast bo vesel, ker noče imet ravno cele mačje družine doma. Če bi bilo po mojem bi jih mela 10, če bi se sevda dalo.
Hvala še enkrat!

New Report

Close