Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Mrtev zob boli

Mrtev zob boli

Spoštovani,

Aprila letos me je začela zelo boleti zgornja leva šestica. Moja zobozdravnica mi je glede na vneti živec, le-tega odstranila in zob začela zdraviti. Po 1,5 mesecu mi je polnila 2 kanala od štirih. Ker mi je dala potem šele datum septembra in mi na pozdravljenem zobu pustila “provizoriš” plombo, mi je ta valjda po 1 mesecu odletela in sem šla k privat zobarju, da mi je zob zaprl. Ista šestica me je začela avgusta zopet boleti na “tapkanje” z jezikom oz. če sem se z zobno ščetko potrkala po zobu:( Šla sem k svoji zobarci in sedaj mi zdravi še en kanal, četrtega pa še kar ne. Včeraj sem bila spet tam, da mi bo polnila oba kanala, pa mi jih ni, ker me zob še vedno boli. Zdaj mi je spet dala notri zdravilo in provizoriš plombo. S temi šesticami imam res full probleme po porodu. Zakaj boli mrtev zob – rekla mi je, da imam poleg 4 kanalov še čisto majcene kanalčke iz teh kanalov, do katerih ne more priti nihče, le bakterije. Naslednjič mi bo zdravila z enim kisikom???? Mogoče to vi kaj poznate?

Hvala in lp
Mojca

Pozdravljeni,

mrtev zob, katerega koreninski kanali niso popolnoma očiščeni in so v njih še prisotne bakterije, lahko povzročajo vnetje tkiv ob korenini, kar se kaže s pojavom bolečine. Koreninski kanalčki so lahko zelo razvejani, zato je v takih primerih priporočljivo uporabiti modernejše in učinkovitejše metode razkuževanja koreninskih kanalčkov; lasersko razkuževanje, razkuževanje z ozonom ipd. Vaša zobozdravnica se je očitno odločila za razkuževanje z ozonom (HealOzone). Ozon je zelo reaktivna molekula, ki ima odlične baktericidne, fungicidne in virucudne lastnosti in se že dolgo uporablja v medicini. V stomatologiji se uporablja za odstranjevanje kariesa, za razkuževanje zobnih kron pred zalivanjem fisur, zdravljenjem aft, herpesa labialisa, predvsem pa za razkuževanje koreninskih kanalčkov zob.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close