Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo mri medenice

mri medenice

Lep pozdrav, zaradi dolgotrajnih problemov ki trajajo 3 leta in sicer z bolečinami v presredku ki sevajo v spodnji del trebuha , občasno še v levo testis. Opravljen pregled pri urologu bp, uz sečil bp, uz trebuha bp, , uz skrotuma bp, proktolog bp, mri ledvene hrbtenice bp, pregled vode bp

Vsi uz so bili narejeni privat in vedno vsi bp, bolečine pa prisotne non stop in to zelo hude. Ker me to že pošteno moti in bi res rad prišel stvari do dna me zanima pregled z magnetno resonanco in sicer MRI medenice, se bi pri tej preizkavi videl sam presredek in medenica kajti samo še to mi ostane za pregledat. Se poleg medenice na mri vidijo tudi drugi organi in tkiva, ali samo sama medenična kost. Oziroma kaj dejansko pokaže preizkava MRI MEDENICE, oziroma kaj bi v mojem primeru bilo treba preslikat( mri medenice, mri presredka)

hvala in srečno 2012 in naprej

Spoštovani,

Glede na vaše težave nisem prepričana, da bo z MR preiskavo medenice ugotovljen vzrok vaših težav.
S MR preiskavo lahko v medenici odgovarjamo na ciljana vprešanja;
pregled okostja in živčevja nam pokaže patološke spremembe na kosteh in v hrbtenici;
pregled prostate ( specifične sekvence) nam pomaga odkriti spremembe ( rakaste) v prostati,
zamejimo lahko raka danke. Prikažemo lahko eventuelne povezave med npr. črevesno steno in površino kože, t.i. fistule.
V vašem primeru nimam prave ideje, kaj bi lahko prikazali s MR, glede na dejstvo, da je bil MR ledvene hrbtenice v mejah normalnega.
Morda bi se obrnili na nevrologa, da bi s pregledom ugotovil, iz kje izhaja vaša bolečina -tako bi lažje usmerili diagnostiko.
Še vedno ostaja možnost blokad, ki jih izvajajo v protibolečinskih ambulantah – seveda bi bilo bolje prej ugotoit vzrok.

LP

doc. dr. Maja Mušič, dr.med.,spec. radiologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close