MRI GLAVE
Pozdravljeni! Želela bi samo razlago izvida, ki sem ga dobila na mri preiskavi glave. Stara sem 21 let, večjih težav nisem imela, enkrat se je pojavila sinkopa in kolaps z uriniranjem, nekontroliranimi gibi, spuščanjem glasov.. Za tem so mi se še nekajkrat pojavile motnje govora, drugih težav ni bilo.
Izvid se glasi: 1 cm velika nejasno razmejena T2 hiperintenzivna sprememba globoke bele možganovine ob atriju stranskega ventrikla. Omenjena sprememba je nespecifična, diferencialno diagnostično pride to v poštev predvsem ishemična in demielinizacijska lezija.
Kaj ti izvidi pomenijo? Čez 1 mesec sem naročena pri nevrologinji, vendar bi prosila, če mi lahko že vi kaj razložite. Zanima me predvsem, ali je kakorkoli povezano z multiplo sklerozo, ki jo ima moja teta.
Hvala vnaprej!
Spoštovana Bina,
opravičujem se za pozen odgovor. Spremembe opisovane na preiskavi z MR so lahko posledica demielinizacijskega obolenja ( multiple skleroze) ali pa prehodne motnje oskrbe možganov s krvjo.
V vmesnem času ste že opravili pregled pri nevrologu in verjamem, da so vam odgovorili na vaša vprašanja.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.