Najdi forum

Dragi doktor, pišem z Google Translator, vendar menim, da je vsaj nekaj mojega besedila čitljivi. Jaz sem bruceloze terapevtske antibiotike in dobil rezultate MRI vratnega in ledvenega dela hrbtenice. Rad bi vas prosil za mnenje ali nasvet. Veš, mi prosim povejte, če je to resno? Imam bolečine, bolečine v hrbtu, bolečine v mišicah in sklepih, sem bila napotena fizioterapije, vendar ne pomaga.

Rezultati MRI:

vratne hrbtenice
spondiloza deformirajoči – Sklerotičan anterior grebeni C4, 5,6, posterolateralno Sklerotičan glavniki C3 / 4 in C5 / 6
Osteohondroza IVD C3 / 4 in C5 / 6
Difuzno zmanjšala intenzivnost signala v T2W disku – chondros segmente C2/3/4/5/6/7
subartikulárna za foraminálna igre pogon na pravem segmentu C3 / 4,
herniation 2mm,
kila v stiku s hrbtnim koren C4 I. DX.
Krožna izboklina disk segmenta C5 / 6 + mejni osteoprodukcia posterolateralna bilat. – Velik, desno – v stiku s hrbtnim korenin C6 I. DX.
Neuroforaminálna stenoza C6 ​​/ 7 dvostranski

ledvene hrbtenice

angiolipóm levo prsno vretence Th12 8,7 x6, 7 mm
retrolistéza L3 najmanj 2 mm
Schmorl vozlišče tabs spodnji pokrov Th 12 spondylotické začete spremembe
IVD – chondróza IVD L3 / 4
V segmentu TH12/L1 minimalen izboklina IVD subartikulárne levi
V segmentu L2 / 3 goriščna izboklina IVD luknjic-extraforaminálne zapustil z goriščno motnje vlaknastih Obroček extraforaminálne levo.
V segmentu L3 / 4 asimetrična krožna izboklina IVD osrednja motnje vlaknastih Obroček extraforaminálne desno
V segmentu L4 / 5 krožna izboklina IVD

najlepša hvala za vaš odgovor
Viktoria

Pozdravljeni,

prevod vašega dopisa je žal nerazumljiv. Razumem vse vodilne svetovne jezike, predvsem pa so medicinski izvidi v vseh jezikih v glavnini razumljivi, prevajalnik pa jih zelo popači, zato vas prosim, da mi pošljete prepis original izvida za odgovor.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Dober večer mr. Fedorov, sem poslal kopijo zdravniškega poročila o [email protected]
hvala
Viktoria

Pozdravljeni,

odgovor na vaš dopis ste prejeli po e-pošti.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

najlepša hvala, doktor, jaz lahko dam angiolipom deluje? Menim, da se vmešava, kot je bil privrženec mišice in to boli.

hvala
Viktoria

Pozdravljeni,

vaš dopis je nerazumljiv. Prosim, pišite mi v Slovaščini, saj prevajalnih (Google translator) določene besede s prevodom pokvari do te mere, da niso več razumljive.

Lep pozdrav,

Vážený pán doktor,
je mi ľúto, že neviem s vami komunikovať tak, aby sme si rozumeli na prvý krát. Mám na vás veľa otázok. Ale iba jednu zásadnú. Cítim, že problém v chrbtici robí angiolipóm, chcela by som ho dať vybrať operáciou. Myslíte, že je to správne rozhodnutie? Aký je Váš názor?

pán doktor pozdravujem Vás a ďakujem za odpoveď

Viktoria Nora

Pozdravljeni,

angiolipom je dobro kakovostni tumor, ki ni nevaren. Težave povzroča samo v primerih, ko se širi v predel izsopišča živca, v tem primeru je operativni poseg nujno potreben. Sicer pa v večini primerov, ko tumor živca ne ogroža, lahko človek z njim živi brez kakršnih koli težav.

Lep pozdrav,

Pán doktor, aspoň jedna pozitívna správa.
Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď a ochotu.

s úctou
V.

New Report

Close