Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Mreznica

Mreznica

Spostovani!

Pred priblizno mesecem dni mi je zacelo bliskari v desnem koticku ocesa. Oftalmolog je ugotovil zadnji odstop steklovine in par crtastih hiperpigmentacij na periferiji desno spodaj, rupture ni. Pred par dnevi sem bil pri svojem oftalmologu, ki je na izvid naposal desno spodaj na periferiji belo brez pritiska, ni rupture.
Zanima me predvsem, kaj je to, je to ena in ista stvar? Ali se bo to stanje slabsalo in se bolj kvarilo vid, ki se mi kar hitro slabsa (desno oko). Zanima me predvsem, ker iz strani oftalmologa ni zaznati, da bi bilo to neko stanje za preplah oz nisem dobil inf. da bi se to ze lahko preventivno zdravilo. (Pac opazovanje v primeru vecjih motnjav in ev. Izpada vidnega polja)Ni pa bilo tega stanja 2 meseca pred tem, kajti tezave z vidom so se zacele ze novembra in sem kar pogosto pri oftalmologu zaradi slabsanja vida na desnem
Ocesu.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Zdravo

Nekaj me zanima
Pred 2 letoma sem bila operirana zaradi odstopa mreznice in imam silikon
Sedaj pa se mi je pred 1 mesecem naredila komplicirana siva mrena in me zanima kalo sploh poteka operacija in kaksna ke razlika med sivo mreno in komplicirano sivo mreno in pa koliko casa se pomavadi po operaciji ostane v bolnici
Ce bi mi lahko cimprej odgovorili bi bila zelo vesela namrec bliza se datum operacije in samo da malo priblizno vem namrec zdravnica mi ni nic razlozila kako ta operacija poteka
Hvala za pdgovor

Naj povem se to da je mrena na istem ocesu kot je biu odstop mreznice

Spoštovani, na izvidu “belo brez pritiska”ste nekaj napačno prečitali ali napisali, prosim vas, da še enkrat pregledate izvid ter mi pošljete podatke. Manjka tudi ostrina vida obeh očes, ki sta
gotovo napisani v izvidu. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar.

New Report

Close