Najdi forum

Mrežasta spodnja majica

Ali kdo od vas uporablja mrežasto spodnjo majico? Uporabljajo jo predvsem kolesarji. Zadrževala naj bi toploto, ko se spustiš po hribu, ko pa lezeš v hrib pa naj bi vpijala ves švic, tako da ko prideš na hrib nisi nič moker. Je oprijeta, sicer ne vem če je iz bombaža ali pa iz umetnih materialov. Razmišlajam da bi si jo kupila, pa bi vas prosila, če mi lahko poveste če vam koristi, oziroma kakšna so vaša mnenja o njej?

Hvala za pomoč, Nats

Jaz jo uporabljam. Ne vem, če “dela” vse kar si opisala. Vse eno sem z njo zelo zadovoljen.

LP

Jaz imam eno Craftovo in sem tudi zelo zadovoljna. Kupila sem tako brez rokavov, ob vratu je zelo zaprta, tako da pokrije sp. del vratu, kupila sem jo v Elanu, stane pa okoli 3.500 sit. Fajn je, ker ima Craft različne dolžine rokavov (kratke, dolge, brez) in različne debelosti oz. plasti, ki jih lahko kombiniraš.

Uporabljam zimsko od firme Brynje (www.brynje.com) in lahko trdim, da “deluje”. Brez nje v hladnejših razmerah nikoli ne športam! Cena: cca. 6.000 (kratki rokavi).

o kaksnih mrezastih oprijetih majicah tece beseda? “YMCA” style? 😉

:)))
ni glih YMCA, ampak “švic” majčka, to je majčka, ki “odvaja” pot od telesa.
Nosi se na golo kožo, namesto sp. majce (torej imaš čez navadno majčko)

Pozdravljeni. Jaz tudi uporabljam te “švic” majice, ker so zelo koristne. Najbolj prav mi pridejo, ko grem kam v hribe (gore). Ker je tam gor hladneje kot v dolini, praviloma pa tudi piha, je taka majčka super zadeva, ker se ti ni treba sleči do gole kože. Preobleč se je treba, obstaja pa nekakšno pravilo, da naj bi se preko take švic majice nosilo še eno, ki dobro vpija (bombaž). Seveda je dobra tudi za druge stvari. Jaz jo uporabljam še pri kolesarjenju, teku,.. pri vseh športih, če piha ali je hladneje in celo ko delam kakšna druga dela zunaj (npr. ko smo kopali in postavljali vikend), ker me greje, imam kožo stalno suho in me ni strah kakšnega prehlada.
Imaš jih več vrst. Od debelih, “švic-termo”, do tankih in mrežastih z različnimi velikostmi luknjic. Ugotovi za kaj jo rabiš in katera ti bo najbolj prav prišla.
So dražje od navadnih majic, ampak se splača!

Uživajte in čim več lepih, športnih dni.
Čao, M.

No super, tale odgovor me je pa prepričal :))
Matjaž ker si s svojo majico zelo zadovoljen bi te prosila, če lahko poveš katere firme je in kje si jo kupil?

Verjetno mi bo v spreminjajočih vremenskih razmerah prišla kar prav, saj nikoli ne vem kako se naj oblečem za na kolo. V hrib mi je vroče, potem pa ko se spusim dol, me pa zebe ker se švic lima na kožo.

Hvala za odgovore, Nats

Ja, imaš vrsto firm, ki proizvajajo te majice, vse pa delujejo na enak način. Kot sem rekel, sama pri sebi moraš ugotoviti zakaj in kje boš rabila te majice. In seveda kdaj.
Imam majice TERMO SVED, to so debelejše, tople majice; CRAFT so tanke, HORE so večinoma mrežaste, pa BRYNJE, SUB ZERO, ….
Tega je veliko. In vse te dobiš brez rokavov, z rokavi, kratke, dolge, visok ali nizek ovratnik, puli varianta, z zadrgo ali brez…
Najbojle je, da se odpraviš v specializirano športno trgovino (kolesarstvo, gorništvo, tek,..) in se tam pozanimaš. Prodajalec ti bo pa povedal katera bo najboljša zate.
In pazi pri kupovanju. Majico v trgovini obleči, ker ti mora popolnoma nalegati na telo. Šivi te ne smejo rezati, mora pa biti obtisnjena.
Pa srečno!
M.

jaz prisegam samo patagonijo, marmot in the north face. pogojno lowe alpine ampak se prepocasi susijo

New Report

Close