Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mravljinci v roki, bolečine v glavi

mravljinci v roki, bolečine v glavi

Pozdravljeni,

mož ima 36 let, pred novim letom ga je pri enem gibu tako zabolelo v križu, da je naslednji dan potreboval blokado. Nekaj dni je jemal tudi protibolečinske tablete (naklofen), nato je začel z gibanjem, po navodilih zdravnice tudi razgibalnimi vajami za hrbtenico (izvaja jih skoraj vsak dan).

Bolečina v križu je občasno se rahlo prisotna (opravlja fizična dela v službi). Kmalu po teh bolečinah v hrbtenici je dobil zmeren glavobol, ki je trajal nekaj dni, po nekaj dneh enkrat ga je močno zabolelo na desni strani (nenadna, huda bolečina, takoj minila). Nato so se po nekaj dneh pojavile bolečine v levi nogi, ki so v enem dnevu zvodenele, danes se mu je pojavilo mravljinčenje v desni roki oz. dlani (dlan in prsti). Občasno bolj, poneha, pa spet malo bolj.

Kaj menite, zakaj se to dogaja oz. kako lahko omili te težave. Naj še napišem, da sicer redno teče in pogosto dviguje uteži.

Pozdrav.

Spoštovani!

Gre za išijaz, tj. bolečine v nogi zaradi pritiska na živec. Z omenjenimi ukrepi naj bi preprečil oponovitve in izboljšal stanje.

Roke in glavobol pri tem nimajo skupne patologije z bolečinami v križu. Živci za roke izhajajo iz vratnega dela hrbtenice.

Naj nadaljuje z vajami, po potrebi z zdravili in naj ob pozoren pri priklanjanju in dvigovanju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,
stara sem 27 let in že en mesec čutim bolečine v vratu (levem delu), ki se nadaljujejo preko vrha lopatice v levo nadlahtnico. Bolečine sicer niso neznosne, vendar neprijetne in me ovirajo pri gibanju. Nadlahtnica je tako občutljiva, da ne morem spati ne na levem in ne na desnem boku, saj je v teh dveh primerih bolečina še hujša. Najbolj me boli zjutraj in ponoči. Gibljivost vratu je v vseh smereh omejena. V zadnjem tednu pa so se mi pojavili še mravljinci v prstih desne roke (glede na to, da gre v primeru mravljincev za desno roko nisem prepričana, če je vzrok isti). Naredili so mi RTG vratne hrbtenice, izvid pa se glasi:
izravnana cervikalna lordoza-ligamentarna okvara?
diskretna anteriorna angulacija L4-L5.
Vsa vratna vretenca so primerno oblikovana in ohranjenega višinskega premera.
Diskretne kalcinacije v anteriornem ligamentu na nivoju C5-C6.
I. v. prostori so primerni.
Strukturno je skelet letom primeren.

Mi lahko prosim v nekaj besedah bolj laično razložite za kaj se gre? Glede na to, da gre za bolečine (poškodbe?) v hrbtenici me skrbi, da ne bi bile ogrožene kakšne vitalne funkcije.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Martina

Spoštovani!

Opisane spremembe ne ogrožajo življenjskih funkcij, so pa velika nadloga, ker je opisane težave zelo težko ublažiti. Za zmanjševanje težav in preprečevanje slabšanja se boste pri fizioterapevtih naučili vaj in ukrepov za lajšanje neprijetnih problemov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close