Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Mravljinci v prstih

Mravljinci v prstih

Pozdravljeni,

poškodbe, ki jih povzroči preobremenitev, se popravijo v par mesecih, dejansko v dveh do treh. Pomaga predvsem počitek in razbremenitev. Prevajanje po živcih se preveri s preiskavo EMG. Če se v tem času ne popravi, svetujemo torej opraviti EMG in pregledati, če ne gre za večjo okvaro.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni.

Zadnji teden dni opazam,da kadar imam prekrizani nogi ali ko pocepnem,da dobim mravljince v spodnjem delu nog,ko vstanem ali jih poravnam mine in ostane tak topel obcutek par sekund..Vcasih ce sedim na visokem stolu in mi noge bingljajo pa kot bi me malo elektrika po nogah.Bolecine v misicah po nogah imam vsaj 3x na mesec,in moram vzeti tableto,ker toliko bolijo noge..pogosto sem tudi zelo utrujena in imam obcutek nemoci.imam preveliko tel.tezo in precej tezav z krizem in vratnimi vretenci.Skrbi me to mravljincenje v nogah..ce sem v cudnem polozaju tudi v rokah..bi lahko bila MS?LP

Pozdravljeni,
MS dela mravljinčenje, ki je prisotno stalno. V vašem primeru nastane, ko pretisnete kak živec. Stanje ni nevarno. Včasih gre za pomanjkanje nekaterih snovi, kot so magnezij, kalcij, B vitamini. V teh primerih je prag vzdražnosti znižan in nadražljaj, ki bi v zdravem stanju ne povzročil nobenih težav, povzroči občutek ali celo bolečino. Ker je v hrani omenjenih snovi ponavadi premalo, jih je treba dodajati. Pomagata že Donat in mleko. Vir kalcija so poleg mleka tudi zelenjava in stročnice. B vitamina je največ v kvasu, lahko pa jemljete kak vitaminski preparat. Če vas teža skrbi, obstajajo učinkoviti programi. Ukrepajte čim prej!
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,

dva tedna nazaj sem začela z delom, pri katerem veliko stojim (tudi po 11 ur na dan). Po nekaj dneh se mi je na konici levega palca na nogi pojavila otrplost. Stopala in noge me sicer tudi bolijo, ampak po uri ali dveh počitka prenehajo, otrplost v palcu pa ne izgine.
Poskusila sem si že malo masirati stopala, če bi mogoče pomagalo, ampak ne pomaga nič.. Tudi po dveh dneh počitka je otrplost še vedno prisotna. Boli me sicer ne, je pa občutek malo neprijeten.
Kaj bi lahko bil vzrok?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni,
tak občutek povzroči, če je kak droben kožni živec stisnjen. Zadeva ni nevarna, mine počasi. Morda bo pomagalo, če zamenjate obutev, drugače stojite, če se pri stoji prestopate. Upam, da 11 ur zdržema dan za dnem ne stojite pri miru! Na to človek vsekakor ni prilagojen. Če ne mine, pojdite z zdravniku, da se izključi morebitne izrastke na kosti ipd, kar bi imelo za posledico, da je živec utesnjen.
LP!

Kaj bi bilo to:
Stara sem 39 let. Imam povisan pritisk. Sem pa suha. Imam tudi tezave s krizom, zrabljene ploscice.
Dobro leto nazaj sem najprej cutila mravljince v obeh rokah, samo mezinec in prstanec poredko Zdaj pa cutim mravljince v obeh rokah cela roka mislim samo dlan ter prsti. To je zdaj skoraj vsaki dan, bolecin trenutno ni. Danes imam celo obcutek, da me leva roka pece. Kaj bi to bilo?

Pozdravljeni,
možnih je več vzrokov. Eden od njih je obraba ploščic tudi v vratnem delu in posledično mravljinčenje v področju, ki ga živci, ki so utesnjeni, oživčujejo.
Lahko gre za katero od bolezni živčevja, tako živcev kot možganov. Potrebna je diagnostika. Pojdite k zdravniku.
LP!

Pozdravljeni. Že 14 dni imam hude. Olečine po desno lopatico nadlaktnico komolec podlaktnico in mravljinčaste prste sredinec prstanec mezinec in del desne dlani. Zelo boli. Jem naklofen zjutraj in zvečer ter doreta enkrat na dan. Nic ni bolje. Hodim na fizioterapijo pa nic ne pomaga. Kaj naj storim. Delam v kozmeticnem salonu in je to verjetno posledica prisilne drze. Ali naj še vztrajam na tem. Fizioterapevt pavi da bo to potrebno kar nekaj časa da popusti. Ali je mozno da bo kdaj spet vse ok? Tezko je funkcionirati s konstantno bolecino. Hvala za vas odgovor. Lp mina

Pozdravljeni,
seveda bo OK! Včasih je treba spremeniti držo, način dela, se prilagoditi ergpnpmskim zahtevam, da je manj statičnih obremenitev. Skušajte med delom najti trenutek za par vaj, za spremembo lege, pa bo že boljše. Pomaga tudi masaža in fizikalna terapija.
LP!

New Report

Close