Mravljinci po desni roki
Pozdravljeni,
več kot 6 mesecev že imam mravljince v desni roki. Stvar se je začela z mravljinčenjem desnega mezinca, počasi je šlo na prstanec, sredinec, le kazalec in palec sta nekako normalna. Imam drugačen občutek tudi po vsej desni strani telesa.
Vzeli so mi likvor hrbtnega mozga, ki je kazal več levkocitov. (10 dni glavobolov)
Ostali siptomi so še slabšanje spomina, telesna slabost(šibkost), rahla izguba ravnotežja, utrujenost….
Torej so me začeli zdraviti za boreliozo z antibiotiki, stanje se ni spremenilo. Odkrito so povedali, da so sumili borelijo, pa izgleda, da ni.
Zdaj čakam na MR.
naj omenim, da sem v tistem času aktivno treniral v fitnesu, zraven jemal proteine in hidrate, kot dodatek k hrani. Morda sem si stisnil kak živec pri vajah za hrbet…
Opažam tudi pokanje kosti, sklepov.
Je kdo že imel tak primer?
Lep pozdrav vsem skupaj
Denis
mravljincenje lahko nastane pri vec simptomih, od teh redkejsi za ljudi ki imajo bolezen epilepsije ali enega izmed Tourettovih sindromiv kot so napadi nekontroliranega besa,
osebno kot epileptik sem imela mravljincenje v desni roki. Zacne se z mravljincenjem prstov, zapestja, dlani nato proti komolcu in proti rami
Seveda se mravljincenje v roki lahko tudiprepreci z razgibavanjem dela telesa ki se mravljinci, kar ni kaj dosti ucinkovito
najbolj ucinkovita tehnika proti mravljincenju je ohladiti del telesa ki se mravljinci, oziroma ga zlivati z hladno vodo
Ko se Meni mravljinci roka, jo zavijem v krpo ledu oziroma dam svojo roko pod ledeno hladno vodo