Mravljinci
Zanima me ali tisti, ki imate mravljince, čutite mravljince brez prestanka ali ob naporu ali kako drugače? Namreč, čaka me MR za izključitev demielinizacije, zato me zanima, kako se odzivajo pri vas, ki imate potrjeno MS, ker pri hoji čutim mravljince v nogah. Ponehajo šele kakšne pol ure po mirovanju. Nikoli se mi ne začnejo pojavljat kadar sedim ali ležim. Kadar me mravljinči (predvsem v sp. delu nog) imam rahlo tresoče noge in ko upognem glavo, začutim še močnejše mravljince. Ko jih ni, jih tudi pri naklonu glave ne čutim. Kakšna ideja? …Da bom bolj mirna pred MR…
Pozdravljena !
No meni so potrdili MS za mravljince menda ni potrebe za skrb meni se je na začetku tudi to dogaja ko sem upognila glavo sem dobila se močnejše mravljince ampak to s časom zgine. Nesmes veliko hoditi izogibaj se močnemu soncu in čim bolj počasi hodi ko se boš otrudila palo počivaj.
Lep pozdrav
Hvala za odgovor! Mr je za mano, zdaj čakam izvide.
Ali mr vedno pokaže, če gre za ms? Ker ortoped me je napotil k nevrologu, ker zaenkrat ni našel nič v povezavi z mravljinci, nevrolog pa tudi ni odkril nič posebnega.
Tako, da sem tale forum že pregledala po dolgem in počez in vem, da so pri ms zmeraj različni simptomi.
Pozdravljeni,
meni so pritrdili MS v letu 2005, sicer pa mi do leta 2011 ni pokazalo se nobenega znaka, (hvala Bogu je v stanju mirovanja) imela pa sem vnetje očesnega živca in sem slabo videla. Imam pa vsako leto redne kontrole in MR. Drugače pa poredko začutim, ko lezim, ko imam roko skrčeno začetek mravljinčenja in za par sek izgine. To je mogoče vse skupaj 2 x na dva do tri meseca. Zadnje čase pa se mi dogaja to, da včasih pride to tega, da roke ne morm premaknit, pa si pomagam z drugo roko da jo “zbudim” in to spet od 3 do 4 sek traja mogoče spet bom rekla 2x na dva do tri meseca. Pa tudi ko nosim karkoli v desni roki teškega, za par sek, mi roka postane teška pa…kot da bi se celotna roka rahlo tresla. Zdej nevem ali je to povezava mišic ne vezano na MS… ?! Naj povem še to, da sem noseča v sedmem mesecu, pa nimam nobenih težav (da potrkam :).. )