mravljinci
Spoštovani,
pri poplavi forumov sem nekako izbrala tega. Upam, da je pravilen, glede na težave, ki me pestijo. Stara sem 33 let. Športam ne preveč oz. cca 2 krat na teden po eno uro aerobike. Imam otroka strega skoraj 2 leti. V službi je moje delo sede oz. z računalnikom. Sem pa visoka 180 cm in od nekdaj imam bolj slabo držo.
Že kakšen teden, včasih bolj včasih manj, čutim mravljince in neko nedoločeno bolečino v obeh rokah oz.prstih (mezinec, prstanec, sredinec – najbolj pogosto členki) ter dlaneh (blazinice) in občasno pritisk v zapestju. Včasih se mi zdijo roke malenkost oz. res minimalno otekle, kar občutim, ko stisnem roke v pest. Obenem se mi pojavlja topa bolečina v podlahti in občasno nadlahti. Zadnje 3-4 dni pa še topa bolečina, ki se seli od desne ritnice proti stopalu, kjer je spet malenkost bolj izrazita bolečina v mišici pod kolenom in noro moteči mravljinci na blazinicah stopala in narta.
Moram priznati, da sem imela pred leti probleme s pekočo bolečino v desni rami in mrvljince do prstov. Takrat so mi tudi slikali hrbtenico, izvida nimam pri sebi se pa spomnim, da je bilo nekaj malega “narobe” s spodnjimi vretenci.
Moj zdravnik mi je predpisal 4 tablete B-Complex na dan brez kakršnihkoli vaj.
Vsa ta reč se mi zdi bolj izrazita na desni strani. Na momente občutim tudi bolečino oz. mravljinčenje okrog oz. nad desnim očesom, ki se seli proti nosu, ušesu ter trzljaji nad desno ustnico….
Skratka, zadeva me blazno moti. Rada bi vsaj približno vedela, kaj bi lahko bil vzrok. Ker verjamem, da po tem ko sam ugibaš kaj ti je, da tudi psiha naredi svoje.
Hvala lepa za Vaš trud in odgovor.
Prijazen pozdrav.
.
Vse težave je težko povezati v en sam vzrok.
Možno je, da gre za revmatoidni artritis, kar bi lahko izključili s krvno sliko.
Možen je tudi vzrok v vratnem delu hrbtenice zaradi prisilne drže in posledično oviranje prekrvavitve.
Jemanje zdravil problema ne bo rešilo, naredite krvno sliko in če je v redu, se oglasite k nam[/url] na pregled.
Lep pozdrav,