Najdi forum

mravljinčenje v rokah

Spoštovani,
Prosim vas za vaše mnenje glede možnega zdravljenja. Stara sem 50 let, CT vratne hrbtenice pa je pokazal:
– na nivoju C3/C4zmerno spondiloartrozo malih sklepov,
– nivo C4/C5 kaže izrazitejše stenozantne spremembe predvsem zaradi naplastitev v predelu obeh foramnov,
– nivo C5/C6 pa kaže obsežno stenozo spinalnega kanala, ki je zožen praktično na polovico širine.Prisotne so obsežne posteriorne naplastitve pa tudi degeneracija diska.
– nivo c6/c pa kaže centralno protruzijo diska,brez izrazitejše stenoze.

Izvid omenja možnost spondilotične mielopatije nivoja C5/C6

Zanima me, za kako resno okvaro gre in kaj priporočate glede na vaše
izkušnje in metode.

Hvala in LP

Verjetno gre žal res lahko za spondilotično mielopatijo, kar je dokaj resna okvara in vam v tem primeru z našo terapijo ne moremo pomagati. Izvid je sicer za vašo starost v redu, razen zoženja spinalnega kanala C5-C6.
Nič ne navajate simptomov, če jih ni oziroma niso hujši, morda ne gre z mielopatijo in bi vam z manualno terapijo lahko pomagali.
Če se odločite za pregled pri nas, obvezno prinesite slike in izvide.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Hvala za odgovor!
Simptomi so mravljinčenje leve roke in drevenenje obeh!
Drevenet mi znajo tudi stopala!

26.8. imam dogovorjeno magnetno resonanco vratu.

Tako, da bo diagnoza natančna in se zagotovo slišimo.

LP
Alenka iz MB

Vaš primer se mi zdi zanimiv, zato vas prosim, če mi pošljete izvid MR na forum ali direktno na mail
[email protected].

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close