Mravljinčenje obraza
Pozdravljeni
Že leta trpim zaradi različnih zdravstvenih težav. Stara se 36 let. Leta 2005 sem dobila hude alergije na hrano z anafilaksijami. Pogosto sem imela črevesne težave, kot da nisem popolnoma odvajala blata, ki se je nabiralo, in potem se je vsake toliko začelo z slabostjo, odvajanjem po 10 krat na noč in tresenjem, krči . Vsa ta leta in vse te črevesne težave je vedno spremljalo mravljinčenje. Večkrat imam občutek omrtvičenosti ali obraza, roke…..Ob sedenju mi noge takoj zaspijo.
To zimo, sem spet imela najprej črevesne krče, po enem tednu, pa se je začelo mravljinčenje nog, najprej podplatov, obraz mi je ves čas rahlo mravljinčilo, pa tudi dlani.
Osebna zdravnica ni ukrepala, opravila osnovni hemogram. Pri nevrologinji sem bila že lani, amak me je zelo površno pogledala, in takrat nisem imela zagona težav. Sedaj me zadeva zelo skrbi, ker se m je ponovila po dveh mesecih, mravljinčenje pa kar ne mine, in strašansko sem utrujena, nezmožna dela in zaskrbljena.
Letos pozimi sem opravila tudi kolonoskopijo, vse je b.p, tako da vzrok ni v črevesju.
Prosila bi vas za nasvet kaj mi je storiti? Razmišljam o samoplačniški mr v Mb. Pred leti ob teh zagonih bolezenskih simptomov, sem imela predvsem zelo občutljiv sluh, noge me tudi že 10 let ne držijo dolgo po koncu, tako, da vedno iščem sedišče. Dobila napotnico za nevrologa, zelo me skrbi da ne bi bila ms, kaj menite?
Lp imam samo eno vprasanje ze dlje casa se spopadam z groznimi glavoboli v predelu sence vndar me boli samo desna stran danes se mi je pa zgodilo da me je glava bolela popila sm tableto cez kasno uro sm pa dobila pritisk v levem deli glavu obistvu v predelu sence nato mi je oko napol zaprlo in mravlince sm imela po levi strani obraza ali mi lahko svetujete kaj naj storim lp hvala za odgovor
Pozdravljeni! Stara sem 17 let in po naravi nisem panik in imam visok prag bolečin. Občasno se pojavljajo glavoboli,vendar to predpisujem spremembi vremenu in nenaspanosti (vstajam se ob 5). V zadnjem mesecu se mi vsakih 14 dni pojavlja pekoč občutek med uriniranjem,vendar ker se to ne dogaja konstantno,zdravnika še nisem obiskala.
Tu pa se javljam zaradi drugih težav – tiščanja v prsih,ki me je v šoli privedlo do težkega dihanja,tresenja,vročine in mravljičenja rok in obraza.Nekaj dni me boli tudi želodec (lani sem prebolela gastritis in bakterijo), vendar nisem po stresom in se ne sekiram. Tudi doma,v šoli in s fantom nimam nikakršnih čustvenih težav. Usposobljena oseba mi je izmerila pritisk,vitalne funkcije in vse je bilo ok. Čez čas se je stanje umirilo,še vedno tišči v prsih. Rekli so da so to znaki gripe,infekcije. Pa me zanima kakšen drug vzrok bi to lahko bil in kakšne izkušnje imate s tem,saj mislim da bi glede na počutje zdravniki dejali da je vse ok. Starši vedno vse. V družini je sestra kot majhna prebolela epilepsijo,drugih resnih bolezni pa nimamo.
Hvala za odgovore!! Lp
Zdravo, tisto pekoče uriniranje je največkrat posledica vnetega mehurja in morda je vredno enkrat omeniti zdravniku, da se ne bodo težave ponavljale v nedogled. No, tisto tiščanje pa še najbolj spominja na tesnobo oz tisto v kombinaciji z mravljinčenjem in težkim dihanjem na panični napad. Zanj ni treba biti pod stresom ali nesrečna zaradi česarkoli. To bi lahko tudi poslabšalo težave z želodcem. Da bi bile navedene težave posledice gripe ali podobne okužbe, se mi zdi manj verjetno. K zdravniku ima smisel iti že zaradi želodca, do takrat bi lahko pomagala kakšno zdravilo, ki vsebuje hidrotalcid…
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Kaj bi bilo lahko razlog močnih mravljincev po obrazu (tudi začasna nezmožnost govorjenja) in v rokah (močno zategovanje)? To je mati (57 let) doživela prvič – marca 2014 po popolni odstranitvi ščitnice zaradi obsežnih nerakavih gomoljev (takrat naj bi mravljince pripisovali narkozi), drugič pa 2 dni nazaj, ko je zbolela za črevesnim virusom. Stanje se potem normalizira postopoma v nekaj dneh. Naj še dodam, da ima stalne probleme z nihanjem pritiska – ponoči previsokega, preko dneva nizkega.
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem!
Maja
Mravljinci so bili predvsem v dlani + občutek zategovanja, in po obrazu – največ okoli ust in tudi šele okrog ust so ji mravljinci naj kasneje popustili. Otežen govor pa je imela le, ko so bili mravljinci najhujši!
So ji pa po pregledu krvi konec prejšnjega tedna ugotovili, da ima pomanjkanje kalcija (posledica še od operacije ščitnice). Zanimivo je to, da če je kalcij razlog za mravljince, ni ravno logično, da so se umirili sami od sebe – brez tablet za kalcij in tudi ustrezne prehrane, saj je zaradi slabosti le pila!
LP
Pozdravljeni…. moje tezave so naslednje in so so pojavile mesec po rojstvu sina…najprej sm dobila kot nek pritisk v zadnjem delu glave, ki pa je nekoliko ponehal ko sm šla na masažo..sem precej zategnjena v vratu. Naj povem da sem bila kar dosti psihično in fizično obremenjena ker imamo nedonosencka…teden po tem pa mi je zacelo piskati v obeh usesih in do zdaj se ni ponehalo..piska mi 2 tedna…narocena sem tudi na orl….skupaj s piskanjem pa zvečer občutim tudi mravlinčenje ustnic,.mali pritisk v nosni kosti in zgornji dlesni…v desnem vratu sem občutila malo bulico, imam jo tud ze nekaj časa, vendar se nič ne veča, ni pa v predelu bezgavk ampak nekje za usesi spodajj na vratu….vse to me skrbi…. edino razlago vidim da vse ti izhaja iz bolečin v vratu, posledica slabe drze zaradi dojenja, črpanja mleka saj sem imela velikokrat glavo v čudnem položaju…. kaj menite bi lahko bil to vzrok? prosim za odgovor…Lp
Pozdravljeni!
Moje tezave so naslednje. Zadnjih 14 dni se mi pojavlja neprestana slabost in hudi glavoboli, predvsem v predelu za desnim ocesom. Temu nisem posvecala pretirane pozornosti ker imam ze od majhnega pogoste tezave s tem. Danes pa se je vse skupaj poslabsalo. Najprej sem bruhala zdaj pa cutim mravljince po celem telesu. Predvsem po obrazu in v desni roki. Noge komaj da cutim. Kaj bi bil lahko vzrok mojih tezav? Ze vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljena Anja!
Sicer 94 utripov na minuto sodi še med normalen srčni utrip (do 100/min), ostale težave bi lahko poslabšala npr virusna okužba (bruhanje, glavobol), mravljinčenje, kot ga opisujete, pa pogosto povzroča tesnobnost. Ker se za glavoboli, bruhanjem, mravljinčenjem, bolečini v ali za očesom lahko skria marsikaj, vam vseeno predlagam zdravniški pregled.
Lep pozdrav
Pozdravljeni, stara sem 25 let, in imam res cuden obcutek v levem predelu braza.Ne vem kako bi v obrazlozila, cez dan sem imala res zelo neprijeten občutek v levi ličnici kot da me ne bi ubogala, ce sem se hotela nasmejat se mi je zdelo kot da se ni hotela premakniti(ampak se je premaknila), pa tudi malcek sline sem dobila na levi koticek ustnice.drugace imam kar velike tezave s hrbtom imam tudi isias, da o vratni bolecini niti ne govorim. Sej me je ze veckrat zbadalo in bolelo po levi strani obraza, ampak da bi imela tak obcutek v licnici in da me se zobje zraaven bolijo to me je pa kar prestrasilo.pred kratim sem bila tudi na MR(zaradi suma multiple skleroze), kjer je pokazalo vse normalno.me pa zanima ce bi bilo to vse povezano s psiho, stresom?
Pozdravljeni, mravljinčenja po obrazu bi težko povezal s hrbtenico, mravljinčenja, zbadanja in podobne občutke pa z oživčenjem tega dela obraza lahko. Žal pa bo za opredelitev težave nujen zdravniški pregled, kjer bo možno opredeliti, če problematična področja ustrezajo področju, ki ga pokrivajo posamezne veje živcev… Po netu to žal ne bo šlo.
Lep pozdrav