mravljinčenje obraza
Pozdravljeni!
V zadnjih dveh tednih mi močno mravljinči predel okoli ust proti licu, nekako do sredine lic.
Rtg vratne hrbtenice: diskartoza C5-6, nekoliko zoženi i.v.prostor na vseh višinah in začetna unkartroza. Je mogoče to mravljinčenje povezano s temi izvidi? Vrat, rame in roke me močno bolijo, fizioterapije do sedaj še niso pomagale. Vaje za vrat le nekoliko oblažijo bolečino.Prisim vas tudi za razlago rtg izvida.
Zanima me samo, ali je tako mravljinčenje ,,v kolikor je od hrbtenice nevarno.
Hvala in lep pozdrav
Najprej bi bilo s kliničnim pregledom potrebno ugotoviti kaj je vzrok za občutek mravljinčenja v predelu obraza, običajno takšnih težave ne povzročajo degenerativne spremembe v predelu vratne hrbtenice. Glede na to, da vam tudi ni pomagala fizikalna terapija bi vam svetoval, da obiščete vašega zdravnika, ki bo najlažje ocenil ali bi bil smiseln zaradi opisanih težav pregled pri nevrologu.
mag. Martin Mikek, dr.med.
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe
Tel.: 080 8778
Pozdravljena Maja!
Glede na to, kdaj ste pisali, verjetno sploh ne boste prebrali mojega odgovora. Kar želim povedati je, da imava opdobne nekatere celo iste težave. Smešno, ampak po vse CT-jih,EMR-jih in slikanjih, niso opazili ničesar. Moja disgnoza je povsem nekaj “mimo” zame. Odkrili so mi borelijo. Smešno, mar ne?
LP