Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Mravljinčenje in drevenelost desne noge

Mravljinčenje in drevenelost desne noge

Pozdravljeni!

Pred kakim mesecem sem imela nenormalno bolečino v kolenu, ki ni popustila kak teden – zato sem šla do splošne zdravnice. Dala mi je pregledat kri, ker bi se lahko videlo, če gre za vnetje – izvid je bil negativen. Potem pa so mi koleno tudi slikali – vse v redu. Bolečina je kmalu zatem popolnoma popustila. Aja – nisem kak športnik ampak mamica dve trok, starih 6 let in 15 mesecev – 3 mesece je odkar spet delam po porodniškem dopustu.

Po kakih 14 dneh pa se mi v isti nogi (desni) pojavljajo mravljinci v mečih, občasno mi noga dreveni (prav tako samo v mečih ) – sicer ni nič hudega, je pa neprijetno, še najbolj to, ker ne vem kaj bi lahko bilo. Najbolj je to očitno zvečer, ko se uležem in noga miruje, čeprav se oboje pojavlja ves dan.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Mravljinčenej v nočnem času kaže predvsem na draženje živca v ledvenem segmentu hrbtenice. Tudi če mravljinčenje ni hudo izraženo, je zadostni znak za ukrepanje – za nadaljne preiskave in zdravljenje.
Pri bolečini v kolenu je potrebno videti, ali je vzrok v hrbtenici ali ga izključiti in najti pravi vzrok problema.
Vsekakor je pametno, da pridete na pregled zaradi mravljinčenja, hkrati pa bomo še poiskali vzrok problema v kolenu.

Lep pozdrav,

Se zahvaljujem za odgovor, vprašala bi pa rada samo še to – če je možno, da je vse skupaj povezano s tem, da kar precej nosim malega, ki ima zdaj cca 12 kg, v hrbtu pa me je pred parimi meseci res močno bolelo pri npr dviganju iz postelje, ali, ko sem prijela malega v naročje, čeprav je bil precej lažji. Imam pa 75 kg pri 172 cm, se pravi tudi še 10 kg preveč.

Med hojo po 50 metrih mi ob hudi bolečini v desnem nadkolenju prepreči nadaljno pot. Ozdravitev je 2 inmutno sedenje in nato nadaljevanje poti , vendar za krajšo razdaljo
cca 30 metrov. V primeru , da pot nadaljujem me močno boli spodnji del noge, najprej
mi zaspita mezinček in bližnji prst,nato del stopala in peta.Večkrat se mi zgodi, da pri
izhodu iz sedečega v stoječi položaj dobim močno omotico, ki jo odpravim le z predklonom
cca 20 sek..Zgodilo se mi je , da sem brez navedenega.padel in ostal nekaj sekund nezavesten.
Zelo me skrbi kaj je zdaj to!
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Boris

Vzrok za bolečine v nogah je lahko ali v ledvenem delu hrbtenice ali pa gre za poslabšanje prekrvavitve v nogah – moral bi vas pregledati. Odrevenelost bolj kaže na to, da gre za problem v ledvenem delu. Omotica sama ima vzrok drugje, verjetno gre za spremembo tlaka, morda je vzrok v vratnem delu hrbtenice.

Oglasite se s slikami na pregled.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

stara sem 25 let.Natančnega vzroka za nastalo težavo ne znam locirati, povem pa lahko sledeče. Pred nekaj časa me je bolelo v križu, po telovadbi (verjetno se mnarobe izvajala vaje). Kasneje se je bolečina preselila v kolk (po brskanju po spletu bi rekla da vokolicu mišice periformis). Tudi tam me je močno bolelo, če sem to mišico stegovala. Začela sem z raztezanjem mišice, masažo s teniško žogico.
BIlo je boljše.
Bolečin ni več pojavlja pa se mravljinčenje, oziroma “kot bi me stresla elektrika” in sicer na notranjem delu stopalnega loka desne noge in pa na zunanji strani desnega kolena. Oboje se pojavi samo če sedim. Tipično se “kot bi me streslo” pojavi, če v sedečem položaju sklonim glavo – pogledam dol. V tem trenutku se pojavi stesanje v stopalu.
Kaj bi to lahko bilo? Zadeva ni boleča, je pa neprijetna. K zdravniku še nisem šla, zanima me če je potrebno da grem, nekako upam da bo vse skupaj minilo s telovadbo (začela sem s pilatesom in od takrat je boljše, ostalo pa je tole mravljinčenje)….

Ko sem malo testirala telo sem ugotovila, da se mravljinčenje pojavi če pritisnem na določeno točko v zadnjici. Sklepam da je nekaj z živcem…

Prosim za pomoč. Od bolečine v križu je sedaj minilo kak mesec. Dober teden pa je, odkar je bolečina izginila, ostalo pa je neprijetno mravljinčenje s stresanjem.

Strinjam se z vami, da gre verjetno za sindrom periformis z zakrčenjem zadnjičnih mišic in posledično motnjami krvnega pretoka v nogah.
Najbolj učinkovita za odpravljanje takih simptomov je ravno manualna medicina – nročite se na pregled v naši ordinaciji.[/url]

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close