Najdi forum

mravljinčenje

Do sedaj se mi je 2x pojavila težava pri vidnem polju desnega očesa – pojavljale so se mi krogljice prav tako na njega nisem dobro videla, pogled se mi je izmikal. Čez nekaj časa pa sem opazila mravljinčenje v desni roki, dlani – sem jo vedno slabše čutila. Kaj bi to bilo, hvala za pomoč? lp

Lepo pozdravljeni!

Ali ste takrat imeli glavobol? Kajti, spremembe v vidnem polju in občutki v roki, ki ste jih opisali so lahko karakteristični za migreno:

http://209.85.129.132/search?q=cache:PA7V7-rLNd0J:www.aspirin.si/scripts/pages/si/vrste_boleine/migrena/index.php+migrena&cd=13&hl=sl&ct=clnk&client=opera

“Avra
Približno 10 do 15 % bolnikov z migreno ima nevrološke motnje, ki se pojavijo 30 do 60 minut pred začetkom glavobola in jih imenujemo avra. Migreno z avro spoznamo po svetlikanju pred očmi in omotici, pojavijo se cik-cak črte in ščemenje v udih, roke in noge polovice telesa postanejo otrple.”

Lahko zastavite vprašanje tudi na forumu Družinska medicina

http://med.over.net/forum5/list.php?4

kje na vprašanja odgovarja strokovnjak.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close