Najdi forum

Pozdravljeni!

Pred enim letom so se mi začele težave s hrbtenico. Najprej so se mi začele pojavljati bolečine na prsnem predelu, tako, da sem najprej mislila, da je kaj narobe s srcem. Kasneje se mi je pojavila pekoča bolečina na lopaticah, ki pa ni bila stalno prisotna. Po dveh mesecih me je začelo mraziti po spodnjem delu leve noge in občasno so se mi pojavili tudi rahli mravljinci okoli narta (bolj nekakšno ščemenje okoli noge). To mravljinčenje ponavadi čutim kadar sedim in npr nikoli med spanjem oziroma hojo.
Zdravnica je najprej vse predpisala psihološki naravi, saj se mi je to začelo pojavljati po zelo težkem psihičnem obdobju. Kasneje me je poslala k specialistu, ki je ugotovil, da imam rahlo skoliozo (levo lopatico imam 1 cm višje od desne, ko se nagnem naprej) in da imam že od rojstva križ upognjen preveč navznoter (ne spomnim se več zdravniškega izraza).
Začela sem hoditi na telovadbo, kjer utrjujemo hrbtne in trebušne mišice. V lopaticah je bolečina prenehala v nekaj mesecih, z nogo (mrazenje in mravljinčenje) pa imam še vedno probleme. Včasih se mi stanje tudi izboljša za dalj časa (npr nobenih problemov nisem imela julija in avgusta, ko manj sedim zaradi dopustov in se vsak dan vozim v službo s kolesom).
Zadnje tri tedne pa je mravljinčenje postalo zelo intenzivno v peti (občutek imam kot, da mi nekdo vrta v peti). To sem najprej prepisala nategu mišice, saj me je malo bolelo v nartu, če sem obračala nogo, sedaj pa se mi zdi, da to že predolgo traja.
Zanima me ali je to lahko tudi posledica zgoraj opisanih težav in kako lahko to pozdravim, saj me to mravljinčenje že zelo nervira?
Stara sem 33 let, imam enega otroka ter opravljam predvsem sedeče delo za računalnikom.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Iris

Težave ki jih opisujete so posledica slabe drže in s tem nepravilne oblike v prsnem delu hrbtenice. Bolečine srca, lopatic, so lahko povzročene z blokadami v posameznih vretenc v prsnem delu.
Očitno so določene težave tudi v ledvenem delu hrbtenice (noga, peta), morda gre za t.im. kompenzatorno ukrivljenost.
Težave v ledvenem delu se z manualno medicino lahko odpravi. obvezne so rtg. slike.
Vratnemu delu dolgotrajno delo za mizo škoduje. lahko bi vam svetoval, kaj in kako delati v prostem času, da bi se drža v vratnem delu popravila.

Lep pozdrav,

Najprej bi se vam rada zahvalila za odgovor. Imam pa kar nekaj vprašanj, ker sem na tem forumu prvič zasledila zdravljenje z manualno medicino.

Ali lahko rtg slik opravim tudi pri vas? Kako in koliko česa poteka to zdravljenje? Zanima me tudi ali moram predhodno pridobiti napotnico ali imate samo samoplačniško ambulanto in če ni skrivnost kakšne so približno cene?

Hvala in lep pozdrav

Rentgenskih slik sicer pri nas ne morete narediti, imamo pa sodelovanje s podjetji (npr. Medilab Ljubljana), ki to opravijo hitro, dobro in relativno poceni, saj običajno zahtevamo samo slike brez mnenja (ki pa tudi nekaj stane).
Najprej se opravi pregled, na katerem zdravnik določi ali lahko in kako bo zdravil in predpiše število terapij, ki redko presega 6 obiskov. Terapija traja 20 – 30 minut, cena je od 5000 do 6000 SIT (zakaj bi bila skrivnost) z vključenim DDV. Če zdravnik tako določi, ob manualni medicini pacienta zdravimo tudi z raznimi protibolečinskimi terapijami (elektrostimulacija, ionoforeza, bioresonanca, laser, kvantna terapija itd), ki pa se ne plačajo. Ob zadnjem obisku pacientu pokažemo vaje, katere izvaja doma za vzdrževanje oziroma izboljšanje stanja.
Približno mesec po zadnjem obisku sledi brezplačni kontrolni pregled, kjer se evaluirajo rezultati in dodajo vaje, včasih se naredi še kaka terapija.
Kot vidite, se trudimo doseči čim boljše rezultate, za pacienta naredimo vse kar znamo in kar je v naši moči.

Lep pozdrav,

New Report

Close