Najdi forum

Spoštovani!

Prosila bi vas za mnenje oziroma nasvet ob težavi, ki jo imam. Skoraj vsako noč mi “zaspita” roki. Ne obe hkrati, ampak se izmenjujeta in tudi ne vedno v celoti. Včasih le dlan, velikokrat od komolca navzdol, cela redko. Zgodi se, da včasih čutim le mravljinčenje, neredko pa je roka popolnoma mehka in šele ob pomoči druge roke in stresanju mi jo uspe zbuditi. Vedno se zbudim in mi ob pogledu na tako roko ni več prav prijetno. Počasi mi gre to na živce. Stara sem 35 let, ukvarjam se z različnimi športi, obožujem delo na vrtu, delo v službi (knjižnica) je razgibano (delo ob računalniku, stoje…), tako da sem prepričana, da hrbtenico kar dovolj razgibavam (morda je problem, če jo prav). Večjih zdravstvenih problemov nimam, omembe vredna je le anemija, zaradi katere bi morala redno jemati tablete z železom, a ker nisem pristaš tablet, velikokrat nanje “pozabim”. Prepričana sem, da je anemija rezultat neke bolezni in je z železom prav gotovo ne bom odpravila. Za moje težave zdravnica vidi vzrok v slabi prekrvavitvi. Zdi pa se mi, da naši zdravniki s tako majhnimi problemi niti ne ukvarjajo.

Zanima me, če je ta zaspanost rok lahko posledica skritih težav s hrbtenico. Če je, sem prepričana, da bi mi pomagala manualna terapija.

Zanima me tudi, če je manualna terapija primerna za bolnike z osteoporozo, revmatoidnim artritisom in po kemoterapiji.

Hvala za odgovor in veliko uspehov!

Simona

Draga Simona,

Ocenjujem, da vaše težave izvirajo iz vratnega dela hrbtenice in sicer gre verjetno za draženje živčnih korenin nekje na področju C3-C7.
Vzrok je lahko morda ne najbolj ustrezen položaj vratnega dela hrbtenice med spanjem, lahko pa gre tudi za začetne degenerativne spremembe v tem predelu.
Vratni del hrbtenice nima vpliva na prekrvavitev zgornjih okončin.

V vsakem primeru bi bil potreben obisk pri specialistu manualne medicine, da se ocenijo problemi in možnost zdravljenja.

Lep pozdrav,

New Report

Close