Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mravljinčasto stopalo

mravljinčasto stopalo

Stara sem 30 let.Prejšnji mesec se mi je na levem stopalu pojavilo mravljinčenje.
Trajalo je kakšne 2 dni.Danes se je to spet pojavilo.Mravljinčasto imam samo levo stopalo.Kaj je vzrok?Kaj mi priporočate,ali je možno,da jet povezano s spanjem na premehkem jogiju?Ali je lahko to tudi posledica Lymske borelioze,za katero sem se zdravila leta 1995.(Imela sem otečena kolena in rdečino na njih).Od takrat imam tudi bolečine v kolenih?

L.P

Spoštovani!

Žal je za mravljinčenje toliko možnosti, da je tole resnično ugibanje. Če imate bolečine tudi v križu in/ali kje po nogi, je verjetnost, da je mravljinčneje v stopalu posledica pritiska na živce. Za vse druge možnosti bi bilo potrebnih še kaj drugih znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bolečine v križu nimam stalne, ampak je vsake toliko časa zaznam kot zbadanje v križu.
Delo ki ga opravljam v službi je sedeče.

Spoštovani!

Jaz bi to pripisal pritisku na živce ali živčne korenine ob hrbtenici. Potrebne bi bile vaje za ledveno hrbtenico, skrb za ustrezno držo in krepitev trebušnih mišic. Nadloga je največkrat kronična in neprijetna, a si s praivlno držo in telovadbo lahko veliko pomagate tudi sami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close