Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Mravljinčasti prsti

Mravljinčasti prsti

Pozdravljeni. Star sem 37 let. Zanimajo me možni vzroki za mravljinčaste prste. Imam precej sedeče delo. ITM izračun mi je pokazal 32, telovadim ne redno, prehranjujem se precej zdravo, če je le mogoče ločeno prehranjevanje, alkohola ne pijem, cigaret ne kadim. Mislil sem, da je možen vzrok trdi stol, ki sem ga uporabljal, sedaj sem ga zamenjal z novim precej bolj udobnim pisarniškim stolom. Opažam, da imam prste na levi roki bolj omrtvičene kot na desni. Občutek imam, da bi lahko z ostrim nožem zabodel v prst in tega nebi čutil. Občutek omrtvičenih prstev sem opazil pred kakšnim mesecem, en teden po tem, ko sem začel jemati določene preparate Q20, multivitamine in nekaj za energijo. Zadeve sem opustil že tretji dan, pri meni pa ni nobenih sprememb. Svetujte mi prosim kam ali na koga naj se obrnem.

Hvala vam

Dušan

Lepo pozdravljeni !

Če je mravljinčenje v prstih vaša osnovna težava, bi lahko šlo za pritisk na živec (morda v zapestju, komolcu … ) , zato težave ne bi povezovala z jemanjem omenjenih preparatov.
Pravi naslov bo vaš izbrani zdravnik, ki bo verjetno odredil še kakšno preiskavo.

Želim vam uspešno rešitev situacije !

Veronika

Hvala vam ga. Veronika. Bom akceptiral vaš nasvet.

Lep dan vam želim

Dušan

Veronika napisal:

> Lepo pozdravljeni !
>
> Če je mravljinčenje v prstih vaša osnovna težava, bi lahko šlo
> za pritisk na živec (morda v zapestju, komolcu … ) , zato
> težave ne bi povezovala z jemanjem omenjenih preparatov.
> Pravi naslov bo vaš izbrani zdravnik, ki bo verjetno odredil še
> kakšno preiskavo.
>
> Želim vam uspešno rešitev situacije !
>
> Veronika

Lepo pozdravljeni!

Tudi jaz sem imela pred časom podobne težave, ki so bile izrazitejše ponoči. Zdravnik me je poslal na preiskavo EMG, pri kateri ti pregledajo morebitno utesnjenost živca.

Veliko uspeha vam želi Dušanka!

Podobno se zacne tudi multipla skleroza.

Tudi jaz imam približno tri mesece probleme z mravljinčastimi prsti. Občasno, za nekaj sekund, včasih mi zaspijo tudi prsti na nogah. Zdravnica mi je preverila krvni sladkor, kri, EKG, vse ok. Poslala me je tudi na slikanje hrbtenice, a še nisem šla.

Tole, da se tako začne multipla skleroza, pa me je malo prestrašilo. Kako velike možnosti so in kaj lahko narediš zase, da se to ne zgodi?

lp

Kar lepo počasi in brez panike. Boste opravili še kakšno preiskavo.

Težav se je smiselno lotevati takrat, ko/(če) pridejo …

Take it easy !

Lahko noč in lepe sanje !

Veronika

Ma ja, sej, samo jaz sem tako narejena, da spet sto let ne bom šla k zdravnikom.. Tudi danes imam mravljinčaste prste in rit ?!:)) ampak sem si razložila, da se premalo gibljem. Ampak zadnje čase imam toliko vzporednih zdravstvenih težav, občutljivo kožo, bolečino v ledvici, utrujenost.. da sploh več ne vem, če sem pod stresom ali pa je kaj drugega narobe z mano..

Pišite si na list vse znake, ki se vam vsak dan pojavljajo. Zaenkrat jih nič ne razlagajte s stresom, temveč zapisujte: kako, kje, kdaj, v kakšnih okoliščinah … se vam pojavljajo. S temi zapiski (nekakšnim dnevnikom) se po določenem času odpravite k vašemu izbranemu zdravniku. Tako se bosta precej lažje lotila težav na pravem koncu .

Lep dan vam želim in kar pogumno !

Veronika

Ok, bom naredila tako, najlepša hvala za odgovore.

lp

POZDRAVLJENI !
TUDI JAZ IMAM VELIKOKRAT MRAVLJČASTE PRSTE NA ROKI , VČASIH
IMAM PA TUDI GLAVO.OPRAVILA SEM PREGLED EMG IN JE POKAZAL DA
JE UKLEŠČEN ŽIVC.TRENUTNO SO MI DALI OPORNICE ZA ROKE DA SE MALO
BOLJE POČUTIM.GLAVA MI PA MRAVLJINČASTA RATA OD VRATNIH VRETENC.
TO JE POTREBNO OPRAVITI RENTGEN.

Spoštovana ga. Kaj?

Glede na vse vaše težave bi si z gotovostjo upala trditi, da vaše težave resnično izvirajo iz hrbtenice. Opornice so sicer trenutna rešitev, za dolgotrajno rešitev pa boste morala poskrbeti sama s krepitvijo mišic hrbtenice, predvsem mišic iztegovalk. Tega vas bos bo naučil vsak fizioterapevt. Hrbtenica drži naše telo pokonci in če tega ne opravlja zaradi različnih vzrokov, kot so degenerativne spremembe, ki povzročajo bolečine in s tem posledično zmanjšajo mišično moč in zaradi tega lahko pride tudi do pritiska na živčno korenino, potem so težave tu. Z redno vadbo in skrbjo za fizično in psihično kondicijo se da te težave tudi omiliti.

Rentgen vam bo sicer lahko pokazal degenerativne spremembe, katere se pojavljajo v večji meri pri vseh že po 25 letu starosti, a kaj več vam ne bo pomagal.

Upam, da sem odgovorila na vaše vprašanje, v nasprotnem šprimeru se še oglasite.

Lepo vas špozdravlja
Metka

New Report

Close