Najdi forum

Spoštovani.

Eno leto se že srečujem z bolečinami v križnem predelu in seveda bolečinami v vezeh/kitah…praktično po celem telesu. Do stanja je sicer prišlo po večletnem izgorevanju in nastopil je nenaden “kolaps”. Pred tem bolečin nisem nikoli imela, ne v sklepih, ne vezeh,mišicah ali križu. V glavnem..

 

Takoj septembra lani opravljen MR L/S, ponovno spet letos aprila -na kratko: manjša centralna protruzija, ki oži predel obeh lateralnih recesusov v enaki meri. L5/S1: manjša d enostranska hernije, ki oži desni recesus, prisotna stenoza.

Magnet SIS od lani oktobra do letos aprila: ob zgornjem delu obeh sklepov 2 cm področje maščobne infiltracije, na strani sakruma vidne erozije, izraziteje desno. Na strani črevnic blaga skleroza. levo droben fokus edema. Stanje primerljivo z oktobrom.

 

V glavnem težava je v tem, da sem takoj po začetku težav opravila magnet SIS, ki je nakazoval na suspekten sakrioilitis, a je revmatologinjja rekla takrat, da imam preveč drugih simptomov in da ni prepričana v samo diagnozo.

 

Namreč kot pravim, pred tem nikoli nisem imela bolečin, nato pa v enem mesecu na MR vidne takšne spremembe. Pred tem nikoli težave ali bolečine pri spanju, brez jutranje okorelosti, skratka vsak dan normalno športno aktivna brez posebnosti ( razen utrujenosti zaradi izgorelosti).

Krvni parametri vedno negativni, tudi revma testi negativni in gen za spondilitis. Zaradi bolečin v levem stopalu opravljen tudi MR zaradi suma na entezitise a ni duha ne sluha o kakšnem vnetju.

Skratka zanima me ali je možno, da sem imela že pred nastopom bolečin očitno vnetni proces brez bolečin, kar govori v prid sakriolitisu?

Sicer sem rodila tudi dva otroka, težki porodi in resnično več let tekala vsak dan brez premora in tudi hoja v hrib – vsak dan. Je možno, da sem skozi kompenzirala z napačnimi vzorci in si mehanično iritirala tako ledveni predel kot tudi sakroiliakalne sklepe, kar je povzročalo vnetje?

Še danes ponoči bolečin nimam, pogosto mi Dreveni desna noga zaradi hernije in levo stopalo (očitno povezano tudi z živcem), in ob mehaničnih dražljajih si takoj ziiritiram tako hernijo kot sklepe.

Edino kar je bilo najdeno patološko poleg teh izvidov je enkrat spremenjen EMG na L4 L5 S1 – ostali emg-ji so nato bili “normalni”. In pa po samoplavniskih preiskavah izjemno nizek cd57+.

 

Krvne preiskave za mišična obolenja navkljub bolečinam vse b.p. Res več ne vem kako bi si pomagala, ker imam tako nespicificne težave. Nevrologi me tudi odpravljajo in opominjajo naj se testiram za boreliozo, ki jo pač tudi tretiram v upanju, da morda vnetje izzveni (zdravim se v tujini). Imam zelo preobremenjen nevromisicni sistem po izgorelosti in mi res vse povzroča težave, nikakor ne pridem k sebi.

 

Najlepša hvala za vaše mnenje.

 

Worry

Spoštovani!
Imate manjšo diskus hernijo na nivoju L5-S1, ki lahko povzroča del vaših težav. MR SIS je postavil sum na sakroiliitis. Svetujem še pregled eventuelno v ambulanti za fibromialgijo na Soči, da se izključi fibromialgija, ker imate bolečine v vseh sklepih.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close