MR razlaga izvida
Pozdravljeni,
Pred šestimi meseci sem si zvila desni gleženj. Šla sem na urgenco, kjer so opravili rentgen in me poslali domov z navodili za zvit gleženj. Ker oteklina ter bolečina nista minili, sem opravila sedaj še MR.
Prosim vas za razalgo izvida in ali se da to pozdraviti brez operativnega posega:
Brez izliva v zgornjem skočnem sklepu. Nekoliko višji signal sprednjega talobifularnega ligamenta, ki je nekoliko zadebeljen- po delni rupturi. Ostali ligamenti gležnja so ohranjeni.
Tetive fleksorjev in ekstenzorjev v predelu gležnja so v mejah normalnega.
Plantarna fascija je primerna.
V talonavikularnem sklepu je na strani navikularne kosti okoli 11 x 6 mm velika blaga impresija osteohondralne plošče z okolno sklerozo in blagim edemom kostnine. V ostalih prikazanih sklepih poškodb hrustanca ali edema kostnine ne vidim.
V podkožju ne vidim poškodbe ali drugih patoloških sprememb.
MNENJE: Osteohonralna lezija navikularne kosti v predelu talonavikularnega sklepa – po izgledu kronična.Stanje po delni rupturi sprednjega talofibularnega ligamenta.
Hvala in lp
Nikoly
Pozdravljeni,
v izvidu navajajo stanje po delnem raztrganju sprednje vezi med skočnico in mečnico ter hrustančno kostno poškodbo začetnega dela navikularne kosti (kost v notranjem začetnem delu stopala).
Priporočam fizioterapevtsko zdravljenje – obsevanje stopala s Tecarjem in/ali magnetom. Operativno zdravljenje zelo verjetno ne bo potrebno.
Pozdravljeni,
prosim. Velja.