Najdi forum

Spoštovani!

Zanima me, kaj pomeni izvid MR ramena, ki ga prilagam. Moj zet, ki je kuhar v hotelu in torej ima vsakodnevno opravka z dvigovanjem velikih loncev ipd. ima hude bolečine v ramenu, ki so se pojavile  iznenada – vendar ne po kakem dvigu bremena – in trajajo že cca 14 dni.  Čez dan nekako gre, roko lahko giblje, najhuje je ponoči, v mirovanju, praktično ne spi zaradi bolečin. Brufen 600 mg ne pomaga praktično nič.

Vnaprej hvala za odgovor!

lp

S. Gregorinčič

IZVID:

MR leve rame:

Primeren AC sklep.Ohranjen subakrominalni prostor.

Tetiva dolge glave bicepsa je ohranjena.Tetive in mišice rotatorne mašete so ohranjene. Blaga tendinoza tetive supraspinatusa.

Brez izliva v subakromialni burzi ali glenohnumeralnem sklepu.

Fisura ob bazi labruma od tretje do šeste ure.

Poškodbe sklepnega hrustanca glenohumealnega sklepa ni videti.Brez znakov adhezivnega kapsulitisa.

Mnenje:

Blaga tendinoza tetive supraspinatusa.

Fisura ob bazi labruma od tretje do šeste ure.

Spoštovani!
Gre za vnetje supraspinatusa in rahlo poko labruma. Zaenkrat operacije še ne svetujem, opravi naj FTH in dela naj vaje za rotatorno manšeto. Če se stanje po FTH ne izboljša, naj opravi pregled pri ortopedu, da najprej aplicira blokado.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close