MR preiskava kolena
Pozdravljeni, pred nekaj dnevi sem bila na slikanju levega kolena kjer so ugotovili sledeče:
•MR znakov za sindrom iliotibialnega trakta ne diferenciram
•Fokalna hondropatija medialne fasete retropatelarnega hrustanca gradus 2-3 (patelofemoralno je retropatelarni hrustanec na medialni faseti fokalno v srednji tretjini globoko fisuriran, nehomogenega signala)
•Majhna Bakerjeva cista
•Blaga tendinoza distalnega narastišča tetive semimembranozusa
•Posamezne majhne ganglijske ciste interkondilarno med sprednjo in zadnjo križno vezjo
Stara sem 22 let in težave s koleni me spremljajo že vsaj 8 let. Prej pol leta sem bila za to tudi na fizioterapiji, ki ni pomagala. Zanima me kaj pomeni ta izvid in kaj bi s3 lahko še naredilo.
Pozdravljeni,
od nepravilnosti navajajo v izvidu okvare sklepnega hrustanca notranje sklepne površine pogačice, ki segajo tudi čez polovico debeline, majhno zakolensko cisto (posredni znak draženja v kolenu), blago okvaro končnega narastišča kite mišice semimembranozus ter posamezne prostore, napolnjene s tekočino, med zadnjo in sprednjo križno vezjo (v sredini kolena).
S kliničnim pregledom je potrebno ugotoviti, kaj od navedenega vam pozvzroča težave, od česar bo nato odvisno zdravljenje. Zelo verjetno operacija ne bo potrebna, v poštev pa pridejo različne oblike fizioterapevtskega in injekcijskega zdravljenja.