Spostovani!
Imela bi nekaj vprasanj o preiskavi mr enterografija. Narocena sem na to preiskavo zaradi kronicne driske in krcev, kolonoskopija je bila v mejah normale.
Zanima me, ce se pri tej preiskavi vidi tudi debelo crevesje? To sprasujem zato, ker imam obcutek, da so ti krci vseeno bolj v debelem crevesju, ceprav je bila kolonoskopija normalna. A se recimo vidi vsaj polozaj debelega crevesja?
Drugo vprasanje pa je glede kontrasta. Imam astmo in ogromno alergij in me je kar malo strah, da bi prislo do kaksne reakcije. Katero sredstvo se to uporablja?
Pa se tretje vprasanje. A lahko pred preiskavo vzamem seldiar? Namrec bojim se, da bom ravno tam med preiskavo dobila drisko, sploh ker je treba baje precej neke tekocine spit. A b seldiar lahko preprecil, da bi tekocina lepo dol prisla?
Lep pozdrav!
Pozdravljeni
MR enterografija je preiskava s kattero pregledamo tanko crevo. Debelo crevo lahko orientacijsko ocenjujemo. V kolikor je bila kolonoskopija v mejah normale tudi ni pricakovati da bodo vidne spremembe v predelu debelega crevesa.
Seldiar vam pred preiskavo odsvetujem saj lahko vpliva na izvid preiskave.
Katero sredstvo se uporablja pa vprasajte zdravnika preid preiskavo saj mora seveda biti obvescen o ev. Alergijah.
Lp