Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza MR možganov

MR možganov

Prosim za razlago,saj bo moja zdravnica na dopustu še nekaj časa..

Možganovina kaže na drobna žariščna zvišanja intenzitete signala možganovine v beli
substanci v T2 in FLAIR sekvenci,ki kažejo na demielinizacijski proces. Prominentnejše
lezije ležijo pred sprednjim rogom desnega stranskega ventrikla ter za okcipitalnima rogovoma ventriklov.
Korpus kalozum ne kaže posebnosti. V bazalnih gangljih je obojestransko nekaj drobnih perivaskularnih cističnih sprememb,ki so fizološke (Robun Wirchofovi prostori)..
Vertikularni sistem je simetričen in brez pomikov
Likvorski prostori na bazi in bazalne cisterne so v mejah normale
V zadnji kotanji ni videti posebnosti..
Zaključek: preiskava pokaže znake nespecifičnega demielinizacijskega procesa..

Sedaj pa naj opišem problem z moje strani.
Velikokrat se mi dogaja,da mi nagaja vid.Enostavno občasno se mi blešči in ne razločim predmeta,ali ne vidim človeka s kateri govorim v oči,kot da ma samo velike dve luknji namesto oči…Pregled pri okulistu je brez posebnosti..
Opažam,da tudi na vadbi pilatesa včasih krasno izvajam vaje,včasih pa mi zmanjka moči in določene vaje ,ki jih v dobrem obdobju naredim super, naslednjič pa z grozno težavo,kot da sem brez moči..
Velikokrat me spremljajo vrtoglavice in glavoboli.Včasih se počutim polno energije,včasih pa kot ožeta cunja.Imela sem tudi bolečine v predelu vratu -hrbtenice,bobčasno me bolijo mišice rok,tako,da moram par dni jemati tablete movalis,potem malo popusti..So pa dnevi,ko nimam težav..
Najprej sem vse skupaj pripisovala meni, ker so se začele težave tudi tukaj(neredne menstruacije) oziroma hipotirozi. Dve leti jemljem euthirox50..Izvidi ščitnice so sedaj dobri. Stara sem 49 let..

Sedaj pa se je naselil dvom,zlasti po prvem delu napisanega izvida..Ali bi lahko bila MS?

New Report

Close