Mr lumbalne hrbtenice
Pozdravljeni
Pred dobrim mesec dni sem bila na intenzivni telovadbi. Drugi dan se nism mogla obrnit v postelji, bolecine res hude. Pristala sem na nalgesin forte 550 2x na dan, doreta 650 3x na dan in apaurin po potrebi pred spanjem, bolecina ni nikoli popustila, se je dalo pa malo lazje predihati dan. Po tednu dni urgenca, ker se mi je mesalo od bolecin, dobila injekcijo ketonal + deksamethason, prijela ni nic…bolecine v kriznem delu hrbtenice, v levi ritnici, v trtici do presredka, vodo zadrzujem, blato tudi sem bolj zaprta s cimer prej nisem imela probleme, obcutek kot da nosim v medenici kuglo za bowling, bolecine po levi nogi navzdol, na urgenci diagnoza isias…torej en mesec sem ze na tej kombinaciji tablet, ampak so kljub vsemu bolecine prisotne…
Izvid MR LUMBALNE HRBTRNICE
primerno ohranjena fizoloska lordoza. Blaga spondiloza s primerno ohranjenimi i.v. špranjami.
Signal iz i.v. špranj je L2-L3 spremenjen v smislu zacetne diskopatije.
Manjse dorzalne protruzije lezijo se subligamentarno. Kongenitalno primerno sirok spinalni kanal. V nivoju L2-L3 subtilna ekstrakanalikularna protruzija diska izza obeh recesusov. Sicer pa je spinalni kanal neutesnjen. Puntikonformna centralna dorzalna protruzija je tudi v nivoju L5-S1, ki prav tako ne povzroca signifikantne stenoze.
Mr kolkov
Ook, razen nelaj cistoidnih sprememb v predelu rodil oz. cerviksa.
Na mr sem bila v Fontani MB, kar nekaj ljudi je reklo, da nimajo ravno najboljsega aparata.
Kaj menite glede na izvid? Hodila sem tudi k manualnemu terapevtu, ampak izboljsanja ni bilo.
Hvala
Lp S.
Spoštovani,
izvid ne kaže sprememb, ki bi jih lahko neposredno povezali s težavami, ki jih opisujete. Morda je le-ta preskopo zapisan, za bolj natančen nasvet bi morali poleg izvida pregledati tudi slike, ki ste jih dobili na CD-ju. Kakovost aparatov sicer ne morem komentirati, bi pa vsaka MRI preiskava morala pokazati glavne/izrazite spremembe.
Spremembe v ledvenem delu sicer so prisotne, vendar niso izražene do te mere, da bi lahko pozvročale neznosne bolečine. Prav tako izvid ne opisuje kakršne koli sveže poškodbe, ki bi lahko nastala kot posledica vašega treninga.
To, da vam ne pomagajo niti protibolečinska zdravila niti manualna terapija, se sliši resno. Niste sicer navedl, kje ste terapijo izvajali. Priporočam, da se obrnete na strokovnjaka – zdravnika in ustanovo, ki je registrirana za zdravstveno dejavnosti. Vse preveč je t.i. samooklicanih strokovnjakov, ki nimajo dovolj poglobljenega znanja o zdravljenju gibalnega sistema. V teh primerih pri zdravljenju ne pride do izboljšanja, lahko pa pride celo do poškodb.
Za bolj natančno mnenje glede vašega stanja ter možnosti nadaljnjega zdravljenja priporočam, da se naročite na pregled v eni izmed naših ordinacij.
https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,