Najdi forum

mr lumbalne hrbtenice

Pozdravljeni, prosim za razlago naslednjega izvida. Preiskava pokaže začetne degenerativne spremembe lumbalne hrbtenice v smislu spondiloze na vseh segmentih. Spondilartroza kot hondroza predvsem na višini L/S prehoda. Na višini segm. L5-S1 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. Prisotna protruzija, deloma herniacija diska centralno ter z leve v stiku z duralno vrečo, jo komprimira ter oži centralno regijo. Sprememba sega v paracentralno regijo na levi ter se deloma spušča proti levemu recesusu, kjer se dobi vtis, da je v stiku s korenino izstopajočega živca. Na vseh ostalih segmentih je spinalni kanal primerno širok, nevroforamna sta prosta.
Naj še povem, da je bolečina v križu vedno prisotna. Vsake toliko pa me ob “neeprimernem” gibu zvije in se ne morem vzravnati ter pomagajo samo protibolečinske injekcije. Bo potrebna operacija? Na pregled pri ortopedu še čakam. Stara sem 30 let. Hvala in lep pozdrav.

Mislim, da ste ob poplavi vprašanj spregledali mojega, prosim vas če mi lahko vseeno odgovorite.
Hvala in lep pozdrav.

Se opravičujem, res sem preskočil, kot je tudi res, da je dela vse več, časa pa vse manj, tako da lahko prihaja do podobnih napak.

Ne vidim razloga za operacijo, podobne primere smo z našimi metodami v veliki večini uspešno rešili.
Iz izvida sledi, da je vzrok vaših težav v segmentu prehoda iz ledvenega v križni del (L5-S1), kjer je prisotna delna zožitev hrbteničnega kanala in pa zožanje izstopišča levega živca S1, kjer naj bi bila dražena ta živčna korenina, kar je zelo pogosta diagnoza pri bolečinah v križu.
S slikami se čimpreje oglasite v naši ordinaciji, lahko tudi pred pregledom pri ortopedu, sem optimist, da bomo vaše težave lahko rešili.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Po elektronski pošti sem vam pisal dirktno na naslov in opisal svoje probleme. Mravljinčenje, omejena gibalna sposobnost, bolečine pri pregibanju telesa, rotaciji zgornjega dela telesa. To traja že 8 mjesecev in se ne izboljšuje, pa tudi ne stopnjuje. Ali mi lahko pomagate. Lahko mi odgovorite na tem forumu ali po pođšti.
Marjan

Pozdravljeni,

odgovoril sem vam po elektronski pošti na vaš naslov.

Lepo vas pozdravljam,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close