MR LUMBALNE HRBTENICE
Pozdravljeni!
Prosim za obrazložitev izvida MR hrbtenice. Na obisk pri ortopedu še čakam in še bom čakal približno 2 meseca.
Pri gospodu Fedorov sem bil na 5ih obiskih, ampak v tistem času še nisem imel opravljenega MR.
Prosim za bolj splošno obrazložitev in morebitne rešitve (hvaležen bi bil za vaje, katere bi mi pomagale da okrevam). Bolečine čutim samo pri prehodu iz stoječega položaja v predklon in iz sedečega v stoječi položaj. Bolečina se širi horizontalno v ledvenem predelu.
Izvid:
MR LUMBALNE HRBTENICE:
Nap.dg : sy. Lumbale
Preiskava je narejena v običajnih sekvencah kot ravninah.
Preiskava pokaže rahlo izravnano lumbalno lordozo. Prisotne so degenerativne spremembe lumbalne hrbtenice v smislu spondiloze na vseh segmentih. Spondiloartroza kot hondroza predvsem od segmenta L3 navzdol. Na višini segmenta L3-L4 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. Prisotna protruzija diska je centralno v stiku z duralno vrečo ter rahlo sega v suprapedikularne predele obeh nevroforamnov, ki pa niso bistveno prizadeti. Kanal je zožen. Na višini segmenta L4-L5 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. Prisotna protruzija diska centralno ter z desne komprimira duralno vrečo ter rahlo sega v ustje desnega nevroforamna. Na visšini segmenta L5-S1 sta mala sklepa degenerativno spremenjena, kanal je zadovoljivo širok, nevroforamni so prosti.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tine
Načeloma ne gre za neke težje spremembe, opažena je obraba od 3. ledvenega vretenca navzdol. Obraba ni sveža, saj je prisotna že tudi obraba hrbteničnih sklepov.
Lumbalna lordoza je znak akutnih bolečin v tem predelu.
Najbolje bi bilo, da se s slikami oglasite pri nas na pregledu, priznali vam bomo nižjo ceno (20 euro) v smislu kontrole, saj ste že hodili k nam na terapije.
Na pregledu bom lahko primerjal slike s kliničnim stanjem, upam, da bom našel tudi možnost rešitve.
Lep pozdrav,
Glede na to, da sem vas povabil na pregled je moje mnenje, da vam z našimi terapijami v tem primeru vejetno lahko pomagamo. Tudi ostalim s podobnimi problemi bi svetoval enako.
Lep pozdrav,