Najdi forum

MR Levega kolka ter MR hrbtenice

Pozdravljeni,
prosim za vaše mnenje. Stara sem 35 let, že približno leta imam bolečine v predelu kolkov. Pred pol leta je sledil še padec na trtico, ki je stanje še poslabšal. Po MR preiskavah so sledile fizioterapije. Sedaj so se mi pojavile še močne bolečine v zgornjem, desnem ramenskem obroču, ki se širijo po celotni levi roki. Bolečina je konstanta, se pa veča če sem aktivna. Čakam še na izide MR. 

Naj povem, da je moje delo sedeče, 8-10 ur na dan. Drugače pa sem precej aktivna, vsak 5 x na teden  – kolesarim, hodim v hribe, tekam ter dvigujem uteži. Je možno, da katera od aktivnosti še slabša stanje? 

Seveda vas prosim za razlago izvidov ter vaše mnenje.

Najlepša hvala in prijeten pozdrav, Mateja

MR levega kolka: Brez izliva intraartikularno. Nekoliko degenerativno spremenjen anterosuperiorni labrum z fisuro na 2. uri. Sklepni hrustanec je brez posebnosti. Narastišča prikazanih tetiv so ohranjena. Ishiofemoralni prostor je primerne širine. V poteku nevrovaskularnih struktur posebnosti ni videti. MNENJE: Nekoliko degenerativno spremenjen anterosuperiorni labrum z drobno fisuro na 2. uri. V ostalem posebnosti ni videti. 

MR lumbosakralne hrbtenice: Še ohranjena lumbalna lordoza. Nakazana i.v. hondroza in spondiloza večine segmentov lumbalne hrbtenice. Blaga spondiloartroza prav tako na večini nivojev lumbalne hrbtenice, blaga do zmerna na nivoju L4-L5. Morebitnih protruzij i.v. diskov ni videti. Brez pomembnih zožitev spinalnega kanala ali nevroforamnov. Normalen signal prikazanega dela hrbtenjače. Tudi prikazan skelet je še primernega signala. MNENJE: Nakazane degenerativne spremembe večine nivojev lumbalne hrbtenice, blaga do zmerna spondilartroza na nivoju L4-L5. 

Pozdravljeni,

v izvidu slikanja desnega kolka navajajo obrabno spremenjen zgornji sprednji del vezivno-hrustančne ustnice, z drobno poko, v izvidu slikanja ledveno-križnične hrbtenice pa navajajo le nakazane obrabne spremembe, še najbolj obrabo malih sklepov med 4. in 5. ledvenim vretencem, brez pritiska na živčne strukture.

Bolečine v desnem ramenskem področju, ki se širijo po celi roki, imajo zelo verjetno izvor v vratni hrbtenice, manj verjetno v samem ramenskem sklepu.

Priporočam klinični pregled, na osnovi katerega se bo lahko ugotovilo, od kje izvirajo bolečine v obeh področjih. Tudi bolečine v kolku lahko izvirajo iz ledvene hrbtenice in/ali iz samega kolčnega skepa.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close