Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija MR leve rame – razlaga izvida

MR leve rame – razlaga izvida

Pozdravljeni!
Pred že okoli enajstimi meseci sem si pri padcu poškodoval levo ramo, sprva nisem opazil posebnosti (razen nekaj dnevne otekline), vendar sem kasneje v fitnesu opazil, da mi vaje kot je potisk s prsi na poševni klopci povzročajo neprijetno bolečino po nekaj izvedenih setih. Tako sem ugotovil, da ramo težko dvignem in bolečino začutim vsakič, če levo roko iztegnem v nasprotno smer(proti desni rami) in jo dvignem nad višino ramen. Februarja sem opravil MR, katerega izvid bom priložil spodaj in se naročil pri fiziatrinji. Zaradi korona virusa pa še do sedaj seveda ni nič iz tega, zato bi samo prosil za bolj enostavno razlago izvida. Hvala in lep pozdrav!

MR leve rame:
V AC sklepu ni posebnosti. Subakromialni prostor je ohranjen.
Majhno področje signala edema tetive supraspinatusa v anteriorno 2 cm pred narastiščem v višini
tetivnomišičnega prehoda meri prečno okrog 4 mm. Mišica je ohranjena.
Ostale tetive in mišice rotatorne manšete so v redu.
Tetiva dolge glave bicepsa poteka normalno v žlebu do insercije, ob njej je v žlebu nekaj tekočine.
Brez večjih sprememb glenoida, labruma in sklepnega hrustanca.
Skelet ima normalen signal.
Mnenje:
Tanka nepopolna verjetno intersticijska fisura tetive supraspinatusa 2 cm pred narastiščem povsem
anteriorno.
Tenosinovitis tetive dolge glave bicepsa.

Pozdravljeni,

kot je navedeno v MRI izvidu se je poškodovala mišica rotatorne manšete m. supraspinatus in navajajo tudi da gre za vnetje- najverjetne preobremenitev mišice biceps brachi.

V takšnem primeru se svetuje usmerjena krepitev mišic skapulo-torakalne povezave in mišic rotatorne manšete. Če nimate popolne sklepne gibljivosti v ramenskem sklepu, se svetuje tuidi sklepna mobilizacija.

Svetujem obisk pri fizioterapevtu, da vas nauči pravilne izvedbe vaj.
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close