Najdi forum

Pozdravljeni,

prosim za razlago izvida, mnenje kaj in kako naprej.

MRI desnega kolena:

Zmeren sklepni izliv. Srednje velika nekoliko bolj grobo septirana Bakerjeva cista, zunanji krak kraniokavdalno okrog 3 cm in debeline 13 mm. Okrog ciste je nekaj tekočine in blag edem mehkih tkiv lahko majhni rupturi ciste ali ob draženju.

Medialni meniskus izgleda ohranjen. Lateralni meniskus v višini korpusa bolj stanjšan, perimeniscealno

precej zvišan signal verjetno lateralna meniskokapsularna separacija. Hrustanec obeh tibiofemoralnih kompartmentov izgleda brez večjih defektov oz.v še ohranjen.

Patelofemoralni hrustanec je ohranjen. Tetivno-ligamentarni aparat je kontinuiran.

Ostale prikazane strukture izgledajo v mejah normalnega.

Mnenje:

Zmeren izliv, Bakerjeva cista z draženjem ali majhno rupturo okolico. Meniskokapsularna separacija lateralnega meniska s stanjšanim korpusom meniska.

 

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

 

najprej naj se vam opravičim za pozen odgovor. Verjamem, da ste v vmesnem času že našli rešitev za svoje težave. Vesela bom tudi za povratno informacijo.

 

Glede na izvid MR gre za stanjšan in na srednjem delu tudi delno odluščen zunanji meniskus (vezivno-hrustančno ploščico v kolenu), ki zaradi poškodbe povzroča povečano nastanjanje sklepne tekočine v kolenu. Ta tekočina gre predvsem v zadnji del kolena, kar opisujemo kot Bakerjevo cisto. Cista sama po sebi ni nevarna, in je le posledica dogajanja na zunanjem meniskusu.

Ali ste utrpeli kakšno poškodbo ali udarec v koleno?

Glede na MR sliko bi predvidevala, da vas boli predvsem na zunanji strani kolena, pa tudi zadaj in preko celotnega kolena.

 

Sporočite, kako vam gre.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close